Новини
10 Червня 2024
77

Кількість доларових мільйонерів рекордно зросла

Загальні статки найбагатших людей світу зросли до $86,8 трильйона

Зростання фондових ринків минулого року підвищило статки найбагатших людей світу, що збільшило кількість доларових мільйонерів у світі, повідомляє DW.

Згідно з дослідженням консалтингової компанії Capgemini, кількість людей у всьому світі з активами для інвестування щонайменше в $1 млн(HNWI) минулого року зросла на 5,1% до приблизно 22,8 млн.

Це найвищий показник з моменту першого щорічного дослідження, проведеного у 1997 році. Загальні статки найбагатших людей світу зросли на 4,7% до рекордних $86,8 трлн.

Їхні статки зросли внаслідок стрімкого зростання фондових ринків, зокрема, технологічний індекс Nasdaq у Нью-Йорку зріс на 43% у 2023 році, тоді як індекс S&P 500 зріс на 24%. Тим часом паризький CAC 40 піднявся на 16%, а франкфуртський DAX — на 20%.

Через економічну та політичну невизначеність у 2022 році статки найбагатших людей світу, а також кількість мільйонерів у всьому світі скоротилися.

Однак 2023 рік приніс економічне зростання та покращив стан основних інвестиційних секторів, що дозволило повернутися назад до зростання числа багатіїв та їхніх статків.

“Завдяки міцній економіці, зниженню інфляції та бурхливому розвитку фондових ринків статки багатіїв у Північній Америці зросли на 7,2% до $26,1 трлн, а кількість мільйонерів зросла на 7,1% до 7,431 млн”, — йдеться у дослідженні.

Нагадаємо, складено рейтинг найбільш високооплачуваних CEO у світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram