Новини
5 Вересня 2019
855

Кавовий стартап: Bellwether Coffee планує залучити $40 мільйонів

Компанія хоче надати можливість кав’ярням особисто обсмажувати кавові боби для своїх клієнтів

Американський стартап Bellwether Coffee оголосив про фінансування серії B на $40 млн під керівництвом DBL Partners і співзасновників SolarCity Пітера і Ліндона Ріва. В результаті раунду його загальне фінансування складе $56 млн, в тому числі $10 млн серії А, залучені влітку минулого року. Про це повідомляє TechCrunch.

Компанія зі штаб-квартирою в Берклі (штат Каліфорнія, США), яка займається апаратним і програмним забезпеченням, виробляє технологічні комерційні ростери для кави з нульовим рівнем викидів, призначені для використання в кафе, продуктових магазинах, в студентських містечках і в будь-якому іншому місці, де люди купують каву.

Придбання жаровні, яка продається за $75 тис. або здається в оренду за $1 тис. на місяць, надає доступ до онлайн-ринку кавових зерен. Задача полягає в тому, щоб дати кав’ярням можливість обсмажувати свої власні боби, виключаючи посередників, які продавали оптом попередньо обсмажені боби за вищою ціною.

“Ми хочемо, щоб контакт був виключно між, наприклад, фермою в Ефіопії, жаровнею в кафе та клієнтом”, — прокоментував виданню головний виконавчий директор Bellwether Натан Гілліланд.

Bellwether, яка має близько 140 клієнтів, планує розширити виробничі потужності й збільшити команду, орієнтовану на клієнтів, за допомогою венчурного фінансування. Після збільшення виручки в 6 разів у 2019 р., стартап запускає свою роботу в Південно-Східній Азії та Європі в наступному році.

Bellwether був заснований у 2013 р. Рікардо Лопесом. Компанію також підтримують FusionX, Congruent Ventures, Coffee Bell, Tandem Capital, Spindrift Equities, XN Ventures, Balius Partners і Hardware Club.

Нагадаємо, Investory News раніше писали про історію створення Veterano Group, яка з маленької піцерії перетворилась на багатопрофільний бізнес.

Також бренд-менеджер компанії “Асканія FMCG” Тарас Зверев розповів про смаки українців, розміри ринку кави та втрати від підробних напоїв.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram