Новини
22 Березня 2019
883

Катар створює найбільший в світі Енергетичний банк

Нова фінустанова планує інвестувати у видобуток газу й нафти на території США

Найбільший в світі банк для фінансування проектів в галузі енергетики з’явиться в Катарі наприкінці 2019-го, повідомляє “НафтоРинок” з посиланням на заяву фінансового центру Катару (Qatar Financial Centre, QFC).

“Енергетичний банк з представництвами в низці країн Близького Сходу та Північної Африки, а також в інших країнах відкриється в останньому кварталі 2019 р. Він буде найбільшим такого роду банком в світі, який буде надавати послуги для інвестицій в нафтогазову сферу, нафтохімію і поновлювані джерела енергії на основі мусульманського права – шаріату “, – зазначили у центрі.

Банк, капітал якого становитиме $10 млрд, буде фінансувати ключові проекти у сфері енергетики. Розрахунок робиться на те, щоб в майбутньому він став основним гравцем у фінансуванні енергетичних проектів не тільки в регіоні, а й на світовому рівні.

Новий банк має намір фінансувати проекти на території Сполучених Штатів, куди він планує вкласти понад $20 млрд.

“Ми бачимо, що США є дуже перспективними з точки зору вкладення коштів, вони будуть розвиватися, тому хочемо інвестувати протягом п’яти років $20 млрд у різні проекти і в різні точки на території США, зокрема проекти, пов’язані зі зрідженим природним газом, видобутком нафти й газу. Інвестиції Катару в проекти з виробництва ЗПГ в США дозволять нам додати 60 млн тонн в день до наших виробничих можливостей”, – зазначив міністр енергетики Катару Саад бен Шріда аль-Каабі.

Як згадує видання, катарська держкорпорація Qatar Petroleum (QP) уклала угоду з італійською Eni щодо придбання 35% у проекті, що включає три морських нафтових родовища в Мексиканській затоці. Це стане ще одним кроком у розширенні міжнародного охоплення Qatar Petroleum і її присутності в Мексиці. Корпорація розраховує, що до 2021-го вони зможуть разом з Eni видобувати в цьому місці до 90 тис. барелів нафти на добу.

Нагадаємо, на початку року Європейський центральний банк (ЄЦБ) оновив прогнози з курсу євро, ВВП, інфляції та вартості нафти марки Brent на найближчі роки.

В понеділок 25 лютого Investory News писали, що в цей день після підйому до максимальних рівнів з листопада минулого року за підсумками попередньої сесії ціни на нафту знижувались.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram