Новини
29 Листопада 2022
419

Катар погодив угоду на поставки скрапленого природного газу Німеччині

До того QatarEnergy оголосила про 27-річну угоду з Китаєм

Катар домовився про багаторічний контракт на постачання скрапленого природного газу (LNG) до Німеччини: йдеться про поставки 2 млн тонн на рік як мінімум 15 років, пише AFP.

“Катар погодився поставляти в Німеччину два мільйони тонн скрапленого природного газу на рік протягом як мінімум 15 років, оскільки найбільша економіка Європи бореться за альтернативні поставки після вторгнення росії в Україну”, — пише агентство.

“За допомогою довгоочікуваної угоди Катар прагне “внести свій внесок в зусилля з підтримки енергетичної безпеки Німеччини і Європи”, — сказав міністр енергетики Катару і генеральний директор QatarEnergy Саад Шеріда аль-Каабі.

За словами Каабі, партнер QatarEnergy, американська компанія ConocoPhillips, буде поставляти газ з катарських проєктів North Field East і South з 2026 року на СПГ-термінал Brunsbuttel, що розробляється на півночі Німеччини.

Країни Азії на чолі з Китаєм, Японією і Південною Кореєю є основним ринком збуту катарського газу, який дедалі частіше шукають європейські країни після того, як війна росії проти України поставила російські поставки під сумнів, пише AFP.

Переговори з європейськими країнами раніше йшли важко, оскільки Німеччина та інші країни відмовлялися підписувати довгострокові угоди з азійськими країнами.

Угода з Німеччиною була укладена через тиждень після того, як QatarEnergy оголосила про 27-річну угоду про постачання чотирьох мільйонів тонн на рік до Китаю.

Нагадаємо, у Німеччині побдували перший LNG-термінал. Проєкт виконано менш ніж за 200 днів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram