Новини
8 Жовтня 2020
1 427

Картини українських художників вперше виставили на Prozorro

За словами експертів, в цій системі є хороша конкуренція, яка відповідно впливає на ціну продажу

На торговому майданчику Prozorro.Sale (Prozorro.Продажі) вперше виставлені полотна українських художників: “Хутір” Сергія Васильківського та “Дівчина в білому костюмі” Лазаря Воловика, повідомляється на сайті Prozorro.

“Лідер ринку онлайн-аукціонів Національна електронна біржа (НЕБ) і Міжнародний фонд “Імперія мистецтв” розпочинають спільний проект з продажу класичного українського живопису та предметів мистецтва через єдину електронну торгову систему Prozorro.Продажі”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначила генеральний директор Фонду Юлія Коломієць, прозора система електронних аукціонів обрана не просто так. Через Prozorro.Продажі вже реалізовано лотів на суму 30 млрд грн, а участь в торгах взяли понад 22 тис. осіб.

Крім того, за її словами, саме в цій системі є хороша конкуренція, яка відповідно впливає на ціну продажу. “Впевнені, що на прозорому аукціоні державного значення нам вдасться продати ці твори мистецтва за найкращою ціною”, — зазначила Коломієць.

Тож, перший лот “Хутір” Сергія Васильківського — це монументальне полотно видатного українського художника-пейзажиста кінця ХІХ початку XX ст. Сергія Васильківського. Важливість твору визначається тим, що це один із небагатьох збережених зразків творчої спадщини талановитого живописця. Історичний факт: з майже 3 тис. картин, які він написав і заповів Україні, основна маса була знищена або загублена в роки Другої світової війни.

Другий лот “Дівчина в білому костюмі” Лазаря Воловика — портрет написаний одним із типових представників Паризької школи Лазарем Воловиком (1902 -1977 рр.), який народився в м. Кременчук Полтавської області та вже з 19 років жив у Парижі. Працював пліч-о-пліч з такими майстрами як Марк Шагал, Осип Цадкін, Хаїм Сутін в паризькому “Ля рюш”. Посмертно його роботи були представлені на багатьох виставках: в музеї Жакмар-Андре, у Великому палаці, de la Rose-Croix.

Нагадаємо, система електронних публічних закупівель Prozorro інтегрувалася з Державною казначейською службою України. Тепер інформація про всі оплати за договорами про закупівлю буде безпосередньо на порталі Prozorro.

Як відомо, з 15 вересня розпочава працювати перший державний онлайн-магазин Prozorro Market. Маркетплейс допоможе малому та середньому бізнесу продавати свої товари державі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram