Новини
7 Липня 2020
1 053

Карти відкрито: Засновник Zara розповів, що володіє нерухомістю на $17,2 мільярда

Портфель іспанського мільярдера у цій сфері є одним з найбільших серед найбагатших європейців

Холдингова компанія Pontegadea, що належить іспанському мільярдерові Амансіо Ортезі, вперше повідомила, що їй по всьому світу належить нерухомість вартістю $17,2 млрд (€15,2 млрд), повідомляє Bloomberg.

“Портфель Ортеги у сфері нерухомості є одним з найбільших серед найбагатших європейців”, – пише видання.

І додає, що минулого року засновник бренду Zara інвестував у нерухомість €2,1 млрд. У результаті чистий дохід компанії Pontegadea склав €1,8 млрд. З них €1,64 млрд – дивіденди від Inditex, материнської компанії бренду Zara. Ще €621 млн – доходи від здачі нерухомості в оренду. До речі, Pontegadea належить 59,3% компанії Inditex.

“Останнім часом Ортега інвестував понад $3 млрд в американську нерухомість. Йому, зокрема, належить історична будівля Haughwout на Манхеттені й найвища офісна будівля в Майамі”, – йдеться у повідомленні.

Bloomberg оцінює статки Ортеги в $58,5 млрд. Основна частина – контрольний пакет акцій Inditex. Через пандемію, яка призвела до закриття магазинів, статки Ортеги знизилися на понад на 20%.

Нагадаємо, у червні іспанська компанія Inditex, яка володіє брендами Zara, Bershka, Pull & Bear, Oysho та Massimo Dutti, оголосила, що закриє від 1 тис. до 1,2 тис. магазинів. У першому кварталі виторг компанії знизився на 44%, до €3,3 млрд ($3,75 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram