Новини
10 Березня 2021
541

Карантин класу люкс: Таїланд запропонував туристам проводити обов’язкову самоізоляцію на яхті

Для вакцинованих туристів період карантину становитиме 7 днів, а для не вакцинованих — 14

Туристи, які відвідують Таїланд тепер можуть провести обов’язковий двотижневий карантин на яхті або круїзному лайнері біля берегів Пхукета, пише BBC.

Уряд країни сподівається, що ця ініціатива принесе не менше $58 млн та допоможе відновити туристичну галузь, яка серйозно постраждала через пандемію.

Потрапити на борт яхти зможуть туристи з негативним результатом тесту на COVID-19. Для іноземців, вакцинованих від COVID-19, термін карантину стновитиме лише сім днів.

Програма вже почала приймати яхти для пробного запуску. Очікується, що близько 100 яхт візьмуть участь у програмі.

Мандрівники повинні носити розумний браслет, який відстежує життєво важливі показники, включаючи температуру та артеріальний тиск, а також відстежує місце розташування власника за допомогою GPS.

Згідно з заявою уряду, пристрій може передавати інформацію навіть у море в радіусі 10 км.

Таїланд заборонив в’їзд іноземним туристам у березні 2020 року. За час пандемії доходи туристичної галузі в Таїланді впали на 83%. У 2019-му країну відвідали 40 млн осіб, а у 2020 році — 6,7 млн.

Таїланд поступово відкриває свої кордони з жовтня. У лютому країна дозволила туристам проводити карантин в закритому гольф-клубі. Першими учасниками програми стали мандрівники з Південної Кореї.

Карантин у готелях, як очікується, почнеться у квітні або травні в популярних провінціях Пхукет, Крабі та Чіангмай.

Нагадаємо, Британія розраховує у 2021 році збільшити іноземний турпотік на 21%. Але основним питанням для відновлення туризму залишається вакцинація.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram