Новини
26 Жовтня 2021
656

Капіталізація Tesla вперше перевищила $1 трильйон

Електромобіль Model 3 у вересні став найпопулярнішим в Європі 

Фото: Aly Song

Капіталізація Tesla Ілона Маска вперше перевищила $1 трлн — акції компанії злетіли майже на 10% після новини, що найстаріша компанія з прокату автомобілів Hertz закупить у Tesla 100 тис. електрокарів, повідомляє CNBC.

Тепер Tesla приєднується до інших компаній з ринковою капіталізацією в трильйони доларів. Йдеться про Apple ($2,5 трлн), Amazon ($1,7 трлн), Microsoft ($2,3 трлн) та Alphabet ($1,8 трлн).

Новина про угоду з Hertz підвищила вартість акцій Tesla до $998, що стало новим рекордом через день після досягнення попереднього максимуму в $900.  На момент закриття торгів у понеділок, 25 жовтня, вартість за акцію Tesla становила $1 024,86 (+12,66%).

“При цьому такі показники зовсім не є межею для зростання: аналітик Morgan Stanley Адам Джонас уже підвищив цільову ціну на акції Tesla майже на третину — до $1200”, — зазначає видання.

На фоні подорожчання акцій Tesla статки її засновника Ілона Маска також зростають — згідно з даними рейтингу Forbes Real-Time, який оновлюється в реальному часі, наразі капітал мільярдера впритул наблизився до $255 млрд (+11%). Мільярдер займає перший рядок найбагатшої людини світу за версією Forbes.

Як зазначає Bloomberg, угода з Hertz буде найбільшою за всю історію електромобільного ринку: вона повинна принести Tesla $4,2 млрд. “Зазвичай сервіси оренди автомобілів вимагають великих знижок, але ціна замовлення вказує на те, що Hertz платить за цінами, близькими до прейскуранта”, — наголошує агенція.

Крім того, стало відомо, що Model 3 — найдоступніший електромобіль компанії Tesla — у вересні став найпопулярнішою автівкою в Європі. Це перший випадок, коли електромобіль вперше перевершив продажі конкурентних моделей з бензиновими двигунами.

Нагадаємо, з початку року акції Tesla зросли на 36,2%. З червня цього року компанія зростає завдяки вдалим квартальним звітам. У третьому кварталі, згідно з опублікованим 21 жовтня звітом, автовиробник показав рекордний прибуток у $1,6 млрд за рекордного виторгу в $13,8 млрд, з якого $12 млрд припало на електромобільний бізнес.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram