Новини
3 Березня 2020
645

Канадський оператор з утилізації відходів GFL залучив $1,4 мільярда на IPO

Ринкова вартість компанії наразі оцінюється в $6,08 мільярда

Канадська GFL Environmental Inc, що займається збором, сортуванням, перевезенням, переробкою або знищенням безпечних відходів, як муніципальних, так і промислових, у ході IPO залучила близько $1,4 млрд, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що компанія встановила ціну – $19 за акцію, що є нижчим за цільовий діапазон – планувалося $20-21. “Це консервативний крок на який компанія пішла заради подолання волатильності ринку після спалаху коронавірусу”, – йдеться у повідомленні. У результаті ринкову вартість компанії оцінено у $6,08 млрд.

За інформацією Bloomberg, лістинг стане найбільшим для канадської компанії після лістингу PrairieSky Royalty Ltd. на $1,53 млрд шість років тому.

Зазначається, що компанія вже робила спробу провести IPO у листопаді 2019 року, але через несприятливі ринкові умови відмовилася від цієї ідеї. “Схоже, GFL Environmental не щастить з вибором часу виходу на біржу – через коронавірус ринок завершив минулий тиждень найсильнішим падінням з часів попередньої кризи 2008 року”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається в заявці Комісії з цінних паперів і бірж США, залучені гроші компанія має намір використати для погашення своїх боргів. Організаторами IPO виступають найбільші банки США, зокрема, J.P. Morgan Chase, Goldman Sachs і Bank of America.

GFL Environmental – четверта за величиною компанія, що існує з 2007 року та надає екологічні послуги в Північній Америці – в Канаді та 23 штатах США. Штат співробітників налічує 9,5 тис. осіб. Компанію очолює її засновник Патрік Довігі.

Станом на кінець 2018 року, у GFL було понад 60 перевантажувальних станцій для твердих відходів, 47 звалищ, 29 пунктів збору та дев’ять об’єктів з переробки органічних речовин. Управління рідкими відходами компанія здійснює на 40 спеціальних заводах. Ще один напрямок діяльності – роботи з відновлення ґрунту.

Раніше Investory News писали, що за даними Організації Об’єднаних Націй, харчові відходи є одним з найбільших факторів, що сприяють глобальній зміні клімату, виробляючи 4,4 гігатонни еквіваленту двоокису вуглецю в рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram