Новини
22 Липня 2020
810

Кабмін створив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості

Очолить відомство новопризначений віце-прем’єр-міністр Олег Уруський

Кабінет міністрів України (КМУ) прийняв постанову про створення Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 22 липня.

“Метою прийняття акта є створення центрального органу виконавчої влади, відповідального за формування державної промислової політики в стратегічних галузях”, — зазначив віце-прем’єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в ході засідання Кабміну.

Як відомо, 16 липня Верховна Рада призначила Олега Уруського віце-прем’єр-міністром — міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

Олег Уруський обіймав керівні посади на підприємствах і об’єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі, машинобудуванні. Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки та оборони, Секретаріату Кабінету Міністрів.

У 2015 р. він очолював Державне космічне агентство, а до цього був першим заступником міністра промислової політики.

З квітня він очолює інжинірингову компанію “Прогрестех-Україна”, яка надає інженерні послуги, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки.

Нагадаємо, у першому півріччі 2020 р. знижується виробництво за всіма видами металургійної продукції. Найбільше падіння зафіксовано у виробництві трубної продукції.

Як писали раніше Investory News, у січні 2020 р., у порівнянні з січнем минулого року, промислове виробництво в Україні скоротилося на 5,1% (не скоригованих на ефект календарних днів) і на 4,7% (скоригованих).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram