Новини
13 Березня 2022
641

Кабмін пропонує знизити ПДВ з 20% до 7% та запровадити нову формулу на паливо для українців

Зміна формули дасть економічний стимул мережам завозити більше пального

Кабінет Міністрів України (КМУ) ухвалив два стратегічні рішення щодо палива. Про це повідомляє перший віцепрем’єр — міністр економіки України Юлія Свириденко на своїй сторінці у Facebook.

Вона заявила, що уряд пропонує змінити формулу розрахунку максимальної дозволеної ціни на паливо в роздріб. До неї будуть включені додаткові витрати, що виникли після переорієнтації постачання з Білорусі та Росії до Польщі, Румунії та Угорщини.

Зміна формули дасть економічний стимул мережам завозити більше пального, пояснює перший віцепрем’єр.

Також вона додала, що уряд подав до Ради законопроєкт про скасування акцизу на паливо та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%. Це суттєво зменшить розмір податків, які нещодавно становили понад половину роздрібної ціни, зазначила Свириденко.

“Обидва рішення набудуть чинності одночасно. Нову формулу почнемо застосовувати, як тільки Верховна Рада проголосує за зниження податків. Так мережі завезуть більше палива, а ціна не зросте”, — повідомила Свириденко.

Нагадаємо, Кабмін дозволив продавати імпортні продукти та корми без маркування українською мовою. Постачання імпортованих харчових продуктів і кормів в умовах воєнного стану мають бути стабільними.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram