Новини
3 Квітня 2020
948

Кабмін підвищив прогноз інфляції на 2020 рік до 11,6%

Рівень безробіття складе 9,4%

Уряд України в оновленому макроекономічному прогнозі підвищив прогноз інфляції у 2020 р. із затверджених раніше 5,5% до 11,6%, про це свідчать дані на урядовому порталі.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозував інфляцію в 8,7% в цьому році.

Крім того, згідно з оновленим макропрогнозом, Кабмін очікує, що рівень безробіття складе 9,4%, середньомісячна заробітна плата працівників (брутто) — 10,7 тис. грн, а номінальна зарплата з урахуванням інфляції знизиться на 4,5% у порівнянні з тогорічним показником.

Як раніше писали Investory News, у “чорний понеділок”, 9 березня, ВВП-варанти подешевшали на 9,2%, а дохідність єврооблігацій України зросла на 1-1,1 процентний пункт (п.п.). Таким чином за підсумками понеділка ВВП-варанти коштували близько 81,8% номіналу, хоча минулий тиждень вони завершували на позначці 90%, а ще два тижні тому за них давали 107,5% номіналу.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України дозволив фізособам-підприємцям (ФОП) під час карантину не вести книгу обліку доходів/витрат, якщо її ведення мало розпочатися після встановлення карантину. Рішення було прийнято в середу, 1 квітня, на засіданні уряду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram