Новини
19 Лютого 2020
829

Кабмін: Між аграріями розподілено 4 мільярди гривень держпідтримки (Оновлено)

Кошти витратять на розвиток фермерських господарств і здешевлення кредитів

Кабінет міністрів України розподілив 4 млрд грн державної підтримки аграріїв на 2020 й рік, про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Зазначається, що кошти спрямують на здешевлення кредитів, компенсацію вартості купівлі сільгосптехніки українського виробництва, розвиток фермерських господарств, тваринництва та перероблення сільгосппродукції, садівництво, виноградарство та хмелярство.

Згідно з проектом постанови Кабінету міністрів України, текст якого має у своєму розпорядженні агенція “Інтерфакс-Україна”, з коштів по даному напрямку, зокрема, планується компенсувати вартість введених в дію близько 50 тваринницьких ферм і комплексів, а також вартість будівництва п’яти тваринницьких об’єктів коштом залучених кредитних ресурсів у 2018-2019 рр.

У документі наголошується, що на часткову компенсацію вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва буде виділено 1 млрд грн. Тим часом, згідно з пояснювальною запискою, у 2019 р. за даним напрямком 9,5 тис. сільськогосподарських товаровиробників купили 26,07 тис. одиниць техніки та обладнання на загальну суму 5,8 млрд грн.

На напрям фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів планується направити 1,2 млрд грн, що, за підрахунками уряду, дозволить здешевити кредити в загальному обсязі понад 15,5 млрд грн, в тому числі 7,2 млрд грн — короткострокові кредити, 8,3 млрд грн — середньострокові та довгострокові.

Для фінансової підтримки розвитку фермерських господарств буде виділено 185 млн грн, для розвитку садівництва, виноградарства, і хмелярства — 400 млн грн. Ще 215 млн грн планується направити сімейним фермерським господарствам додаткової фінпідтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб.

Нагадаємо, обсяг капітальних інвестицій в агросектор України за останні п’ять років збільшився на 65% до 280,3 млрд грн. Левову частку коштів – 135,4 млрд грн – було направлено в агросектор України у 2017 і 2018 роках.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram