Новини
30 Вересня 2020
808

JPMorgan заплатить владі США понад $920 мільйонів за незаконні маніпуляції на ринку

Фінансовий холдинг заплатить найбільший штраф в історії CTFC

Відразу три американських відомства оголосили у вівторок, 29 вересня, про досягнення угоди з JPMorgan Chase про припинення кримінального переслідування банку в обмін на виплату багатомільйонних штрафів. В цілому компанія має виплатити владі США понад $920 млн.

У заяві Комісії з термінової біржової торгівлі (CFTC) йдеться, що банк щонайменше вісім років брав участь у незаконному маніпулюванні цінами на дорогоцінні метали та ф’ючерсні контракти Міністерства фінансів, створюючи “тисячі ордерів” на покупку/продаж вищезазначених активів, які ніхто не збирався виконувати.

Така практика була заборонена в США у 2008 р., відразу після початку світової фінансової кризи. Однак американський банк продовжував вдаватися до неї для власної вигоди, йдеться в заяві Комісії.

Одночасно про припинення переслідування в обмін на виплату штрафу заявили Комісія з цінних паперів і бірж і Міністерство юстиції США.

В результаті JPMorgan Chase заплатить найбільший штраф в історії CTFC за маніпуляції подібного роду. Вищевказана сума включає $311,7 млн ​​відшкодування збитку (також найбільший штраф), $172 млн як повернення на користь держави всього отриманого по незаконним угодам і $436,4 млн штрафу за цивільними позовами.

JPMorgan Chase — американський фінансовий холдинг, що утворився в результаті злиття кількох великих банків США. Штаб-квартира банку знаходиться в Нью-Йорку, на Манхеттені. Входить у “велику четвірку” банків США, поряд з Bank of America, Citigroup і Wells Fargo.

З початку року капіталізація JPMorgan впала майже на третину і становить зараз близько $293 млрд.

Нагадаємо, 14 липня, сезон квартальної звітності відкрив найбільший у США за розмірами своїх активів JPMorgan Chase (JPM), показавши сильніші, ніж очікувалося, результати — виручка склала $33,83 млрд проти очікуваних $30,4 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram