Новини
16 Травня 2019
736

JPMorgan інвестує $125 млн у програми з заощадження накопичень

В компанії прагнуть навчити населення долати матеріальні труднощі, щоб бути фінансово незалежними

Фото: mycrypter.com

Американський банк JPMorgan надасть $125 млн протягом наступних п’яти років некомерційним групам у Сполучених Штатах Америки та за кордоном, які допомагають людям економити, розплачуватися з боргами та покращувати свої кредитні рейтинги, передає Reuters.

Видання зазначає, що банк ставить за мету розширення некомерційних організацій, які підтримуватимуть і навчатимуть населення бути фінансово незалежними та долати фінансові труднощі.

JPMorgan виділить гранти, пожертвування та позики на суму понад $800 млн для таких міст як Париж, Детройт, Чикаго та інші, які вже потребують для свого розвитку фінансово стійких громадян.

“Ми розглядаємо фінансове здоров’я як основу інклюзивного зростання в містах”, – зазначила керівник відділу громадських інновацій в офісі корпоративної відповідальності JPMorgan Chase Колін Бріггс.

В компанії впевнені, якщо сім’ї матимуть невелику суму заощаджень на надзвичайні ситуації – від $250 до $750, в залежності від того, де вони проживають – то з меншою ймовірністю будуть виселені або ж пропустять оплату житла або комунальних послуг.

Першочергово JPMorgan виділить 7 грантів на суму від $300 тис. до $1 млн некомерційним організаціям в Майамі, Лондоні, Сан-Дієго та Бостоні. Зокрема ще $1 млн буде виділено Mission Asset Fund (банк працював з ним раніше), який допомогає працьовитим родинам, надаючи їм безвідсоткові кредити, а також іммігрантам та власникам малого бізнесу. JPMorgan прагне аби Mission Asset Fund розширив свою діяльність до 60 міст.

У свою чергу голова спільноти та розвитку бізнесу JPMorgan Chase Еліс Родрігес відмітила, що робота з некомерційними організаціями сприяла запуску недорогих банківських продуктів. Зокрема – розрахунковому рахунку без овердрафту під назвою Chase Secure, що призначений для споживачів з низькими доходами, які були заблоковані банківською системою та часто змушені вдаватися до дорогих послуг із переведення чеків та грошових переказів в готівку.

Видання зазначає, якщо ці банківські продукти не допоможуть клієнтам з низькими доходами, банк зможе передати їх некомерційним організаціям. “Щоб вони продовжили надавати такі консультації в ще більших масштабах”, – відмітила Еліс Родрігес.

Нагадаємо, окрім інвестицій у фінансову грамотність, JPMorgan веде розробку власної криптовалюти, яка коштуватиме $1 за монету, і використовуватиметься для миттєвих платежів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram