Новини
16 Липня 2024
165

Jaguar скорочує модельний ряд у шість разів

Компанія припиняє виробництво п’яти моделей

Модельний ряд Jaguar за пів року скоротиться у шість разів. Гендиректор британської марки Едріан Марделл повідомив інвесторам, що цього року припиниться виробництво одразу п’яти моделей “з рентабельністю близькою до нуля”, пише Авто Світ.

Радикально скоротивши лінійку, Jaguar розраховує збільшити маржинальність. Зі звичних моделей залишиться тільки флагманський кросовер F-Pace. Нові ж електромобілі побудують на китайській платформі E0X суббренду Chery — компанії Exeed.

Цікаво, що у березні F-Pace планувалося зняти з виробництва, випустивши спецверсії, але тепер життєвий цикл кросовера вирішено продовжити, адже ця модель є найбільш маржинальною. Решту “Ягуарів” до кінця 2024 року відправлять в історію. Туди підуть сімейства XE, XF, F-Type, E-Pace і навіть електромобіль I-Pace.

Статистика продажів частково пояснює рішення позбутися п’яти моделей з шести. За минулий квартал Jaguar реалізував всього 15,3 тис. авто, з яких близько третини склали кросовери F-Pace.

Лінійка нових електромобілів з китайською “начинкою” почне формуватися у 2025 році. Концепт-кар, який стане провісником Jaguar нової хвилі, покажуть у США восени.

Нагадаємо, “Dyson” скоротить понад чверть свого персоналу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram