Новини
30 Травня 2019
924

J.P.Morgan: Прогноз зростання ВВП України у 2019 знижено до 3%

Основна причина – уповільнення економічного зростання в I кварталі 2019 року

У зв’язку з уповільненням економічного зростання в I кв 2019 року, аналітики J.P.Morgan погіршили прогноз зростання реального ВВП України у поточному році з 3,4% до 3%, передає Інтерфакс-Україна.

Повідомляється, що у коментарі, який вийшов після офіційного вступу Володимира Зеленського на посаду президента та його рішення про розпуск Верховної Ради й дострокові парламентські вибори, аналітики банку спрогнозували завершення візиту місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) без прийняття рішення про виділення чергового траншу за програмою stand by (SBA).

Видання зазначає, що на думку J.P.Morgan, в умовах слабкої опозиції та подання у відставку прем’єр-міністра, політична сила нового президента Володимира Зеленського могла б отримати більшість у новій Раді, “якби був прийнятий новий Виборчий кодекс”.

“Ми вважаємо, що поточна (програма) SBA буде скасована та замінена новою, але невизначеність щодо термінів зросла”, – наголошується в коментарі компанії.

28 травня Мінекономрозвитку повідомило про погіршення консенсус-прогнозу зростання ВВП на 2019 рік до 2,7% з 3,3%. На такому ж рівні його очікує в цьому році й Всесвітній банк. У свою чергу прогноз Нацбанку України нижче – 2,5%.

“Згідно з попередніми оцінками Держстату, зростання української економіки в I кв 2019 року сповільнилося до 2,2% з 3,5% у IV кв минулого року”, – йдеться у повідомленні.

Додається, за підсумками зустрічі Володимира Зеленського з місією МВФ, що відбулася 28 травня, екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк (днями призначений секретарем Ради національної безпеки й оборони України), спрогнозував: “Україна отримає транш кредиту МВФ вже після завершення дострокових парламентських виборів і формування уряду”.

Раніше Investory News писали, Європейський банк реконструкції та розвитку погіршив прогноз зростання внутрішнього валового продукту з 3% до 2,5% за підсумками 2019 року – у 2020 році зростання економіки очікується на рівні 3%.

Нагадаємо, у I кв 2019 року валовий внутрішній продукт України збільшився на 2,2%, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. Вперше з 2014 року Україна зменшила держборг до 59% ВВП.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram