Новини
11 Жовтня 2020
781

Ізраїльська компанія REE Automotive випробувала модульні платформи-прототипи скейтборду

Їх розробляють для мініатюрних безпілотних апаратів, що доставляють товари та замовлення “на останній милі”

Ізраїльська компанія REE Automotive вивела на трек три робочих прототипи платформ-скейтборду – P1, P2 і P4. Вони використовують дві варіації кутових модулів REEcorner, повідомляє Укравтопром.

Видання зазначає, що ці модулі підтримують технологію X-by-Wire (контроль тільки по дротах) для кермового управління, гальмування й приводу, а також об’єднують всі компоненти електродвигунів, трансмісії, підвіски та кермового механізму в один вузол, що міститься в колісній арці.

Платформа P1 призначена для мініатюрних безпілотних апаратів, що доставляють товари й замовлення “на останній милі”. “Середня “візок” P2 стане основою електромобілів, що перевозять як вантаж, так і пасажирів. А велика P4 – це знову доставка, але у більшому масштабі”, – зазначається у повідомленні. Додається, що її створювали з прицілом на ринок Північної Америки.

Модулі REEcorner кріпляться до плоскої основи під назвою REEboard, на яку вже можна ставити практично будь-який необхідний кузов.

“Дана архітектура буде популярна у міру розвитку у світі принципу “мобільності як послуги” (MaaS), а також зі зростанням електронної торгівлі, що вимагає великих парків розвізних фургонів (і бажано з нульовими викидами)”, – вважають розробники з REE.

Усі версії платформ також підтримують автономний рух.

Різні типи машин (всілякі капсули, шатли, фургони) на платформах P1, P2 і P4 можуть мати повну масу до 1,3 т, 2,5 т і 4,5 т відповідно.

На думку компанії, тести працездатних самохідних візків наближають мрію про те, щоб зробити платформи REE “наріжним каменем” електрокарів нової ери.

Відомо, що серед автовиробників проєктом зацікавився концерн Mahindra & Mahindra, з яким у серпні було підписано меморандум про взаєморозуміння. Що стосується фірм-постачальників компонентів і учасників самої розробки, то до раніше заявлених Mitsubishi Corporation, American Axle і Musashi у новому релізі додані KYB і NSK.

Нагадаємо, Segway оголосила, що припинить випускати електроцикли й скоротить штат. Сігвеї виявилися дуже якісними – вони могли роками не виходили з ладу, тому у компанії погано йшли продажі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram