Новини
21 Березня 2022
734

Із зони бойових дій уже перемістили 40 підприємств

18 компаній відновили роботу на новому місці

Вже 40 українських підприємств переміщені із зони активних бойових дій за програмою з релокації виробничих об’єктів. Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Зазначається, що уже 18 компаній відновили роботу на новому місці. Найближчим часом потужності ще 299 компаній доправлять до нового місця роботи.

Програма з переміщення українських виробництв стартувала тиждень тому. Наразі Мінекономіки опрацювало вже 86% заявок, поданих постраждалими підприємствами (всього таких заявок — 898). У подальшому держава забезпечить перевезення обладнання та розселення працівників цих компаній.

Частина підприємств переміщується Укрзалізницею. Логістику автотранспортної частини програми забезпечує АТ “Укрпошта”, долучаючи також на субпідряд всіх, хто має можливості транспортувати вантажі.

Кабінет Міністрів України 21 березня підтримав постанову, якою зобов’язав Укрпошту безоплатно перевозити майно українських компаній. Щоб забезпечити безперешкодне переміщення підприємств, автотранспорту АТ “Укрпошта” його субпідрядників надаватиметься право позачергового проїзду через блокпости та можливість безлімітної заправки пальним на АЗС.

Як писали раніше Investory News, Вінниччина запрошує підприємства з територій, які перебувають під обстрілами окупантів, тимчасово розгорнути свої потужності на базі місцевих підприємств. На території області є низка підприємств, які фактично не працюють чи працюють не на повну потужність.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram