Новини
5 Липня 2024
220

Італія заохочує переїзд до Тоскани

Країна заплатить €30 тисяч тим, хто переїде жити в регіон

Тосканська влада у червні запустила програму Residency in the Mountains, створивши фонд у розмірі €2,8 млн, або близько $3 млн, щоб заохотити людей переїжджати в сільську місцевість, пише Business Insider.

Ця програма є частиною зусиль зі стабілізації населення країни, яке продовжує скорочуватися. Згідно з програмою, людям виплачуватимуть гранти в розмірі від €10 тис. до €30 тис. за те, щоб вони переїхали до Тоскани та облаштували там будинок.

Гранти покриватимуть 50% витрат на ремонт будинку в одному з 76 міст Тоскани з населенням менш як 5 тис. жителів, зокрема Сан-Кашано-дей-Баньї, відоме своїми термальними басейнами; Капрезе Мікеланджело, місце народження художника епохи Відродження, відомого розписом стелі Сикстинської капели; і острів Капрайя-Ізола.

Програма відкрита для італійців, жителів Європейського Союзу та громадян, які не входять до ЄС, за умови, що вони мають дозвіл на довгострокове проживання тривалістю не менше 10 років.

Кандидати, які відповідають вимогам, повинні взяти на себе зобов’язання зробити нерухомість у Тоскані своїм основним домом.

Приймання заявок на участь у програмі завершується 27 липня.

Італія роками експериментувала з різними планами залучення нових жителів у свої сільські регіони.

Як писали раніше Investory News, королівський замок Балморал відкриють для відвідувачів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram