Новини
12 Вересня 2022
380

ІТ-армія заблокувала ще понад 2400 російських ресурсів

Упродовж двох тижнів атаки зазнали найбільші банки рф та ЗМІ

З 29 серпня до 11 вересня українська ІТ-армія заблокувала понад 2400 російських онлайн-ресурсів, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

“ЗСУ продовжують звільняти Україну від окупантів, а ІТ-армія — розхитувати економіку ворога та деморалізувати росіян на цифровому фронті”, — йдеться у повідомленні.

Через паралізовані сервіси найбільших та найважливіших банків рф — “Газпромбанку”, Московського Кредит Банку, “Совкомбанку” — росіяни не змогли скористатися онлайн-банкінгом та провести фінансові операції зі смартфона. Крім того, російські військові не могли отримати зарплати, а їхні рідні — компенсації.

Також були атаковані онлайн-сервіси автосалонів. Кіберспеціалісти призупинили роботу найбільшого онлайн-майданчика з продажу автомобілів та запчастин — Дром. Через це росіяни не могли купити автомобіль або запчастини для солдат, які продовжують вести війну в Україні.

Під удар хакерів потрапили системи електронного документообігу у підприємствах з молочної продукції. Оптові та роздрібні продавці молочної продукції були вимушені вручну обробляти документи.

Уже традиційно були атаковані пропагандистські росЗМІ. Зокрема, кібератака вивела з ладу великі російські медіа такі, як Rambler, Газета.Ru, МК.

Крім того, українські айтівці попіклувалися, щоб на центральних телеканалах окупованого Криму школярі та студенти отримали привітання з 1 вересня від президента України.

Нагадаємо, у США запустили додаток для мандрівників-одинаків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram