68

Іспанець зібрав унікальну колекцію мобільних телефонів

Найбільша у світі колекція включає 3615 унікальних моделей

Фото: ITC

Іспанець Венсес Палау Фернандес офіційно має найбільшу колекцію мобільних телефонів — 3615 унікальних моделей, пише ITC.

Колекція, розташована в його домі в Барселоні, побила попередній рекорд у 3456 моделей, встановлений Андреєм Білбіє Аргентісом (Румунія) у 2023 році.

Збирати Nokia чоловік почав у 2008 році. До 2018 року Венсес Палау Фернандес зібрав понад 700 різних моделей Nokia і почав збирати телефони інших брендів, а також ті, що не були комерційно доступні. Наразі його колекція включає телефони від Siemens, NEC, Motorola, Blackberry, Samsung, HTC, Apple та багатьох інших брендів.

Деякі з його телефонів — це спеціально виготовлені обмежені видання, такі як колекція Nokia 3220 Star Wars Ep III. Він володіє версіями Yoda, Starfighter, Obi-Wan Kenobi, Cyborg та Padawan з цієї колекції.

За весь час свого існування Nokia виробила трохи більш як 1000 моделей телефонів, а у колекції Венсеса налічується понад 700 різних моделей, а також предмети та аксесуари. Він називає свою колекцію своєрідним музеєм.

Нагадаємо, Figure презентувала нового людиноподібного робота.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram