Новини
24 Липня 2019
811

Медіація: Компроміс між FTC та Facebook знайдено

Цього тижня FTC може оголосити умови врегулювання претензій до Facebook

Федеральна торгова комісія США (FTC), як очікується, оголосить про угоду з Facebook Inc. про врегулювання претензій стосовно особистих даних користувачів уже цього тижня, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на інформовані джерела.

У рамках угоди передбачається створення спеціальної комісії, яка здійснюватиме нагляд за заходами, вжитими компанією для захисту конфіденційних даних.

Угода, що передбачає також сплату штрафу розміром близько $5 млрд та інші вимоги для Facebook, покладе кінець розслідуванню, розпочатому проти компанії в 2018 році.

Приводом для початку розслідування FTC у березні стало повідомлення про те, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica незаконно отримала дані 87 млн користувачів соцмережі. Передбачається, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році й референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу (Brexit).

Розмір штрафу стане рекордним в історії FTC, проте не буде для компанії критичним. Аналітики очікують, що Facebook отримає чистий прибуток розміром $5,4 млрд при виручці $16,5 млрд у другому кварталі. Компанія вже зарезервувала $3 млрд для оплати частини штрафу, що обмежить вплив на показники за другий квартал.

Акції Facebook під час попередніх торгів у вівторок дорожчають на 0,46%.

Нагадаємо, що Google виплатить $11 млн за дискримінацію, а Марк Цукерберг побагатшав на $1 млрд на фоні новини про штраф у $5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram