Соцмережі
18 Червня 2019
688

Ірина Кушнір: Головна проблема – відсутність економіки

Причина завищених тарифів у міжнародних позиках

Всі носяться з ідеєю зниження тарифів на комунальні послуги.
Можливо вони необгрунтовані…. звичайно можливо. Але для чого вони були підвищені? Всі експерти одностайні – для того, щоб була можливість віддавати міжнародні кредити.
Кредити брали практично всі уряди, при цьому жоден з них не піклуався про зростання економіки, за рахунок чого їх можливо буде віддати.
Ніхто ж не спиричається з тим, що взяті борги пасувало б повернути? Якщо економіки немає, звідки взяти кошти ?
Можливо винні не тільки урядовці Уряду Гройсмана? Можливо в борговій ямі, яка зараз на плечах кожного громадянина, винні всі хто брав, але не думав, як буде повертати?
Але разом з тим, навіть якщо тарифи будуть знижені, за рахунок чого будемо віддавати… економіки як не було, так і немає, і з огляду на об’єктивні тенденції розвитку завтра також не буде.
Висновок: навіть якщо тут знизять, причина їх появи сама по собі нікуди не зникне і платити все одно прийдеться. Відтак, десь обкладуть іншими “тарифами” в іншій формі. І ті, хто кричить про необхідність знижувати, чомусь замовчують тему звідки взяти гроші для повернення боргів. Тому що відповіді у них немає. Тобто займаються популізмом, як і попередники…
Головне в цьому не якими є тарифи, вони лише інструмент для накопичення коштів для повернення боргів. Головне питання хто брав і не піклувався про засоби повернення? Ось ці людини насправді винні і в тарифах, і в тому, що тепер кожен з нас виннен міжнародним організаціям. А тарифи… а яка різниця як називається борг – тарифи, обов’язкове ЄСВ з ФОПів, податок на квадратні метри квартири…. яка різниця?

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram