Новини
10 Січня 2023
447

Іран може стати співучасником військових злочинів росії

Білий дім висловив таку думку через постачання дронів

Іран постачає дрони-камікадзе росії, яка застосовує їх для обстрілу об’єктів енергетичної та цивільної інфраструктури України. Ці терористичні дії проти мирного населення належать до військових злочинів. Тегеран може опинитися у позиції їхнього співучасника, заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван у коментарях журналістам.

Він сказав: “Їхня зброя використовується для вбивства мирних жителів в Україні та для того, щоб занурити міста в холод і темряву, що, на наш погляд, ставить Іран у становище, коли він потенційно може сприяти широкомасштабним військовим злочинам”.

росія почала використовувати безпілотники камікадзе Shahed-131/136 у вересні минулого року. З того часу вони застосовувалися для ударів по цивільній, а потім і енергетичній інфраструктурі.

У Тегерані 3 січня цинічно заявили про неучасть у війні проти України. Нібито жодна із країн не надала доказів зворотного.

США 6 січня запровадили санкції проти виробника дронів-камікадзе. До списку увійшли керівники та члени правління компанії Qods Aviation Industries, ключового військового іранського виробника.

Нагадаємо, російські енергетики координують знищення української інфраструктури.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram