Новини
18 Квітня 2019
1 056

IPO: Вартість Pinterest становить $12,7 млрд

Компанія сподівається продати 75 млн акцій по $19 за одиницю, що дасть можливість залучити $1,4 млрд

Сьогодні, 18 квітня, почнуться торги акціями соціального фотосервісу Pinterest на Нью-Йоркській фондовій біржі. Напередодні компанія здійснила первинне публічне розміщення акцій (IPO), інвестори оцінили Pinterest в $12,7 млрд, повідомляє Reuters.

Компанія сподівається продати 75 млн акцій по $19 за папір. Таким чином, в ході IPO вона може залучити більше $1,4 млрд.

Оцінка інвесторів Pinterest буде показовою для ринку технологічних IPO після дебюту стартапу Lyft на Nasdaq минулого місяця. Lyft отримав від інвесторів більше, ніж планував, але згодом акції компанії впали приблизно на 17% від рівня ціни IPO.

Як зазначає агентство, ключовою відмінністю розміщень Pinterest та Lyft були очікування щодо оцінки компанії. Lyft, що втратив $911 млн в минулому році, хотів провести IPO на суму до $24,3 млрд, що перевищує оцінку в $15 млрд, досягнуту протягом останнього раунду збору коштів в 2018 р.

Водночас Pinterest втратив $63 млн 2018-го, коли виручка компанії складала $750 млн, що на 60% більше було ніж у 2017 р. Це практично наближало компанію до прибутковості в порівнянні з іншими “венчурними” фаворитами як Uber, який втратив в тому ж році $1,8 млрд.

Початково Pinterest оцінював акцію в $15- $17, це менше за попередню оцінку приватними інвесторами в $12,3 млрд в 2017 р.

Той факт, що Pinterest отримав вищу оцінку в ході IPO, стало приємною новиною для інвесторів, які брали участь в попередніх раундах зі збору коштів і страхує компанію від падіння вартості в перші дні торгів.

IPO Pinterest є найгучнішим лістингом американської компанії з низки соціальних мереж після IPO Snap Inc в 2017 р. Як згадує Reuters, акції Snap отримали високу оцінку в IPO, але наразі їх вартість понад 30% порівняно з розміщенням.

“IPO Pinterest та інших подібних збиткових стартап-компаній з оцінкою понад $1 млрд ставить інвесторів перед важким вибором. Вони не хочуть втратити популярні компанії зі стрімким зростанням, але і в той же час повинні зважити усі ризики”, – зазначають аналітики.

Pinterest буде торгуватися під символом “PINS”. Goldman Sachs & Co LLC, JPMorgan і Allen & Company стали андеррайтерами.

Ще наприкінці лютого стало відомо, що Pinterest планує стати публічною в червні 2019 р. та вийти на рівень капіталізації приблизно в $12 млрд. Bloomberg прогнозував, що в ході IPO компанія може залучити близько $1,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram