Новини
14 Травня 2019
521

Інвестфонд Onex придбає канадського лоукостера WestJet за $3,7 млрд

Акціонери WestJet отримають 31 канадський долар ($23) за кожну акцію

Фото: westjet.com

Інвестиційна компанія Onex Corp. має намір придбати канадську авіакомпанію WestJet Airlines за 3,53 млрд канадських доларів ($2,63 млрд), повідомляє Bloomberg.

Варто зазначити, що з урахуванням боргу сума операції досягне 5 млрд канадських доларів ($3,7 млрд).

Як повідомляється, в рамках угоди акціонери WestJet отримають 31 канадський долар ($23) за кожну свою акцію, що на 67% перевищує ціну закриття п’ятниці, 10 травня.

Рада директорів WestJet порекомендуала акціонерам проголосувати за пропозицію Onex. Очікується, що операція буде завершена в другій половині цього року або на початку наступного.

Після того, як угода буде завершена, Onex планує провести делістинг акцій WestJet і зробити авіакомпанію приватною.

Засновник і голова WestJet Клайв Бедді (Clive Beddoe) сказав, що Onex – ідеальний партнер для авіакомпанії.

“Я особливо радий, що WestJet залишиться зі штаб-квартирою в Калгарі і буде продовжувати розвивати успіх, досягнутий нашими співробітниками, яких у нас чимало – 14 тис.”, – додав він.

Перші переговори про угоду відбулися в березні 2019 р

“WestJet – один з найсильніших брендів Канади, і ми з великою повагою ставимося до бізнесу, який Клайв Бедді і всі співробітники авіакомпанії будували протягом багатьох років”, – прокоментував виданню керуючий директор Onex Тауфік Попатія (Tawfiq Popatia).

За останні шість років WestJet створив регіональні та бюджетні авіакомпанії – WestJet Encore і Swoop – і націлився на далекомагістральні маршрути, замовивши 10 лайнерів Boeing 787. Перший лайнер вже отримали на початку 2019 р., решта 9 будуть поставлятися до 2022 р.

Для Onex це вже не перша спроба – придбання авіакомпанії. Двадцять років тому вона об’єдналася з материнською компанією American Airlines AMR Corp. із запропонованою сумою у $1,8 млрд плюс прийняття боргу на придбання і об’єднання Canadian Airlines і Air Canada. План був відхилений після того, як суд Квебека визнав угоду незаконною.

Onex також зазнав невдачі в своїх зусиллях в 2007 р. придбати частку австралійської Qantas Airways Ltd.

Як пише видання, процвітаюча авіакомпанія WestJet після угоди зможе збільшити прибуток Onex, який компенсує зростання вартості робочої сили.

Нагадаємо, авіакомпанії України перевезли 2,361 млн пасажирів в першому кварталі 2019 р., що на 12% перевищило показник за аналогічний період минулого року.

На початку квітня представники авіакомпанії Lufthansa відвідали Запоріжжя і зустрілися з місцевою владою для обговорення співпраці із місцевим аеропортом. Реконструкція та прибуток запорізького аеропорту привабив німецьку авіакомпанію.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram