Новини
16 Жовтня 2021
766

Інтернет 2046 року: Жодної соцмережі, усе за гроші та відбитки для входу

Через 25 років мережу охоплять численні обмеження, а приватність стане спогадом

Організація Internet Archive (“Архів інтернету”) створила сервіс Wayforward Machine. Він дозволяє переглянути, як виглядатиме інтернет до 2046 року. Робота проєкту заснована на прогнозах співробітників організації та щораз більших обмеженнях, повідомляє Hightech.

На відміну від сервісу Wayback Machine, який може “телепортувати” користувачів назад у часі, щоб побачити, як вебсайти виглядали в минулому, Wayforward Machine показує, як вони виглядатимуть 2046 року.

Представники Internet Archive заявляють, що нова ініціатива висуває на перший план декілька проблем, які можуть виникнути в майбутньому. Експерти впевнені, що необхідно звернути увагу на проблеми щодо цензури, регулювання та державного втручання.

Співробітники TechRadar вже протестували ініціативу, використовуючи адресу URL-адреси видання. У підсумку, на екрані з’явилося спливаюче вікно, яке пропонує користувачам ввести свої біометричні дані, щоб отримати доступ до вебсайту.

Завдяки тестам Ars Technica стало зрозуміло, що введення практично будь-якої вебсторінки показує ту саму серію спливаючих повідомлень, що маскують і розмивають вміст вебсторінки, що існує (на фото вище).

“Контент на сайті, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, захищений шлюзом Content Truth Gateway. Ми не можемо гарантувати правдивість безплатного контенту”, — написано на ще одному спливаючому вікні.

За ним виникає форма оплати фіктивною кредитною карткою. В іншому повідомленні йшлося: “Власник контенту зробив цей контент недоступним у вашому регіоні. Авторське право на цей матеріал було продовжено ще на 200 років”.

Варто зазначити, що минулого року чотири провідних книжкових видавництва країни подали до суду на Internet Archive через те, що Wayback Machine зберігає проскановані копії книг, захищених авторським правом, і робить їх загальнодоступними на сайті під назвою Open Library.

Якщо ввести URL-адресу Amazon.com на Wayforward Machine, на екрані з’являється спливаюче вікно з проханням заплатити $29 за доступ до сайту. Також Internet Archive пророкує, що платформи соціальних мереж, такі як Twitter, більше не існуватимуть.

Нагадаємо, у вересні консалтингове агентство Cable.co.uk опублікувало свій щорічний світовий рейтинг швидкості інтернету. За результатами дослідження 2021 року Україна посіла 77 місце серед 224 країн — у 2020 році вона перебувала на 92 позиції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram