Новини
17 Грудня 2019
1 099

Intel купує ізраїльського розробника Habana Labs за $2 мільярди

Компанія очікує, що до 2024 року ринок чіпів для штучного інтелекту зросте до понад $25 мільярдів на рік

Intel, один із найбільших у світі виробників комп’ютерних компонентів, вирішив придбати за $2 млрд ізраїльську компанію Habana Labs – розробника чіпів для штучного інтелекту, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

За умовами угоди Habana Labs залишиться незалежним підрозділом зі штаб-квартирою в Ізраїлі, керівництво компанії не зміниться.

В Intel зазначили, що завдяки Habana Labs планують зміцнити позиції корпорації на ринку штучного інтелекту. “За прогнозами компанії, до 2024 року ринок чіпів перевищить $25 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що у 2019 році Intel очікує отримати понад $3,5 млрд виторгу (+ 20% за рік) від свого підрозділу, що займається такими чіпами.

Як зазначає Bloomberg, раніше Habana Labs уже привертала $75 млн від Intel. Серед інших інвесторів – генеральний директор Cadence Design Systems, Ліп-Бу Тан, венчурні партнери Bessemer, Battery Ventures і Samsung.

За словами виконавчого віцепрезидента Intel Навін Шеной, завдяки угоді стратегія компанії щодо розвитку штучного інтелекту продовжить активно розвиватися.

Intel було засновано у 1968 році Гордоном Муром і Робертом Нойсом. Корпорація займається розробкою і виробництвом комп’ютерних компонентів.

Intel отримала всесвітню популярність завдяки виробництву мікропроцесорних чіпів, у тому числі 386 і Pentium. Станом на 2019 рік штат компанії складає 110,2 тис. осіб.

Habana Labs засновано у 2016 році, відтоді вона залучила $120 млн. Компанія займається розробкою чіпів для штучного інтелекту. Працює в Тель-Авіві, Кейсарії, Сан-Хосе, Пекіні та Гданську, нараховує близько 180 співробітників.

Нагадаємо, у III кв 2019 року скоригований прибуток Intel перевершив очікування експертів склав $1,42 на акцію, збільшившись у порівнянні з $1,4 на акцію роком раніше. А капіталізація компанії з початку року збільшилася на 11,3%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram