Новини
15 Грудня 2022
387

Ілон Маск продав ще один пакет акцій Tesla на $3,58 мільярда

Ринкова капіталізація автовиробника вперше за 2 роки впала нижче $500 мільярдів 

З листопада 2021 року, коли акції Tesla досягли пікової ціни, Маск загалом продав акцій на $39 млрд. Зараз він планує “попрощатися” з ще одним пакетом цінних паперів на суму близько $3,5 млрд — відповідно до форми, поданої нещодавно до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), повідомляє The Verge.

До цього Маск, який нещодавно втратив титул найбагатшої людини світу, востаннє подавав заяву до SEC в листопаді — коли продав акцій на $3,4 млрд.

Раніше він також продав пакети акцій на $8,4 млрд у квітні та $6,9 млрд у серпні. Надалі він двічі обіцяв у Twitter, що “зав’язав” із продажем акцій Tesla, але, схоже, щось пішло не так.

Після закриття угоди щодо придбання Twitter, у соцмережі та і в Маска все йде не за планом. Рекламодавці продовжують залишати сайт (New York Times повідомила, що станом на жовтень кількість рекламодавців Twitter скоротилася майже на 42%, проти травня), а в листопаді відвідування рекламного менеджера соцмережі скоротилися на 85% проти попереднього року, повідомляє The Wall Street Journal. Twitter, по суті, почав пропонувати свою рекламу за пів ціни. В останній рік публічної діяльності Twitter майже 89% доходу припало на рекламу.

Загалом угода з Twitter стала найбільшим в історії викупом технологічної компанії з використанням позикових коштів. Щоб укласти її Ілон звалив на компанію близько $13 млрд боргу — нині компанія заробляє менше грошей на рік, ніж заборгувала своїм кредиторам. Маск може звернутися за допомогою до інвесторів, а може й сплатити борг особисто, зокрема й користуючись коштами, отриманими з акцій в Tesla.

Нагадаємо, Ілон Маск сам позбавив себе статусу найбагатшої у світі людини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram