Новини
15 Лютого 2022
765

Ілон Маск пожертвував мільярди доларів на благодійність

Таким чином він отримає значні податкові вигоди

Фото: Michele Tantussi/Reuters

Американський мільярдер Ілон Маск у листопаді 2021 року пожертвував на благодійність понад 5 млн акцій компанії Tesla, випливає зі звіту, опублікованого американською Комісією з цінних паперів та бірж (SEC). Назва благодійного фонду, який отримав пожертву від бізнесмена, не розкривається, пише Reuters.

Виходячи з цін на акції Tesla у ті п’ять днів, коли Маск пожертвував їхній неназваній організації, загальний обсяг наданої допомоги становив $5,74 млрд, підрахувала агенція.

Пожертви були зроблені в кілька траншей, після того, як підприємець продав 10% своєї частки в Tesla. Перед продажем цінних паперів Маск провів опитування в Twitter, запитавши своїх передплатників, чи варто продавати частину акцій. Користувачі проголосували за угоду та бізнесмен продав акції на $7 млрд.

Як випливає зі звіту, Маск пожертвував акції в період з 19 до 29 листопада п’ятьма транзакціями, найбільші — на 2,2 млн і 1,5 млн акцій.

Завдяки цій пожертві Маск отримає значні податкові вигоди, вважає Боб Лорд, науковий співробітник Інституту політичних досліджень та фахівець із податкової політики.

“Він заощадить від 40 до 50% податку на $5,7 млрд залежно від того, чи зможе він скористатися відрахуванням за доходом у Каліфорнії та чи уникне він податку на прибуток, який потрібно заплатити під час продажу акцій”, — зазначив він. Акції, пожертвувані на благодійність, не оподатковуються на приріст капіталу.

На момент публікації статті Tesla не відповіла на запит Reuters про пожертвування Маска.

Раніше Investory News писали, що Фонд Джеффа Безоса Earth з капіталом у $10 млрд оголосив, що пожертвує $150 млн екологічним групам у межах ініціативи Justice40. Гроші отримають підрозділи, що захищають нацменшини та жителі районів з низьким доходом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram