Новини
25 Серпня 2023
345

Ілон Маск подасть до суду на компанію Джорджа Сороса

Власник X вважає, що фонд інвестора намагається обмежити свободу слова

Ілон Маск подасть до суду від імені компанії X на фонд “Відкрите суспільство” фінансиста Джорджа Сороса за спроби домогтися обмежень свободи шляхом поширення дезінформації про нібито часті висловлювання на ґрунті ненависті в соцмережах. Про це власник соцмережі повідомив в одній зі своїх публікацій у соцмережі X.

“Саме X подасть судовий позов, щоб зупинити це. Чекаю не дочекаюся, коли розпочнеться розгляд!” — написав Маск у X. Так бізнесмен відреагував на пост еколога, засновника Breakthrough Institute та Environmental Progress Майкла Шелленбергера, який звернув увагу на статтю журналіста Бена Скаллана.

У цьому матеріалі стверджується, що неурядові організації, які підтримує “Відкрите суспільство”, вимагають обмеження свободи слова, оскільки політики поширюють дезінформацію, що розпалює ненависть. Організації лобіюють посилення інтернет-цензури в Ірландії та Шотландії. Йдеться про обшуки будинків поліцейськими, прослуховування телефонів та перевірку комп’ютерів.

У травні Ілон Маск порівняв Джорджа Сороса із лиходієм Магнето із серії коміксів “Люди Ікс”, а також стверджував, що фінансист ненавидить людство. Пізніше Маск перепросив за публікацію, але не перед Соросом, а персонажем. “Я хочу вибачитися за цей пост. Це було справді несправедливо щодо Магнето”, — написав бізнесмен.

Нагадаємо, Джордж Сорос згортає свої проєкти в ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram