Драйв
27 Січня 2022
3 826

Ідеальна леді-бос: 7 речей, які мають бути в гардеробі ділової жінки

Перше враження іноді вирішує долі

Коли щоденник розривається від записаних завдань, а добу хочеться розтягнути до 30 годин, щоб усе встигнути, думки про те, що одягнути на роботу, турбують найменше. А думати про це треба, тому що зовнішній вигляд леді говорить багато про що, особливо якщо ця леді — бос.

Але зі зміною сезону до нас непомітно підкрадається новий головний біль: що носити, щоб виглядати стильно, жіночно та по-діловому. Адже у представниць прекрасної статі набагато більше цікавих варіантів, ніж у чоловіків. Тому важливо знати, який “козир” у вас є і як правильно “розіграти” його.

Якщо ви рішуче налаштовані та маєте намір підкорити цей світ, без правильного гардероба вам не обійтися. Так чи інакше, є низка важливих образів, без яких для побудови кар’єри вам точно не обійтися. Ми зібрали сім таких ключових позицій — від одягу до взуття та аксесуарів — які точно є у кожної ділової бізнес-леді, націленої на швидке просування кар’єрними сходами.

Костюм

Всупереч тому, що класичний костюм вже давно став частиною не тільки ділового дрес-коду, а й нашого повсякденного гардероба, від різноманітних варіацій костюмів ми не втомилися, а обійтися без такої класичної пари дуже складно.

Буде він брючним чи спідничним, з двобортним чи однобортним жакетом — ролі не зіграє, спирайтеся на власний смак та переваги. Головне під час вибору — ідеальна посадка та гарний крій.

Обираючи двійку, зверніть увагу на класичні моделі спокійних кольорів: підкорювати бізнес-світ краще без епатажу. Різноколірні костюми із неймовірними принтами краще залишити до літніх вечірок. Втім, і вкорочені перлинні штани можна подати оригінально, доповнивши їх кедами, яскравим топом і бомбером сміливих тонів.

Сукня

Це найзручніший і жіночніший варіант, який тільки може бути. Адже не потрібно грамотно поєднувати верх та низ, підбирати прикраси та аксесуари, щоб підходило і під те, й під інше. Сукня в цьому плані є універсальним і самодостатнім “солдатом”.

Тільки врахуйте, що довжина такого вбрання повинна бути трохи вищою за коліно, у фасоні допускається скромний розріз і класичний дизайн. Оптимальний варіант — сукня-футляр, сукня-олівець, більш демократична, але цілком прийнятна сукня-сорочка.

Головне, щоб вам було в ній комфортно, вона не відкривала нічого зайвого, не була надто яскравою і строкатою, нікого не бентежила пікантним розрізом і глибоким декольте.

Оригінальна блуза

Класичній блакитній чи білій сорочці необов’язково бути похмуро-офісною. Самі кольори та правильна тканина вже роблять її строгою та правильною. Додавши креативу в стилізацію образу разом із цією сорочкою, ви не відійдете від дрес-коду, але привнесете у щоденний образ різноманітності або навіть “перчинки”.

У гардеробі краще мати відразу кілька класичних сорочок і блуз, але нехай кожна з них буде зі своєю родзинкою: оверсайз-модель, напівприлеглого крою, з воланами та асиметрією, накладними кишенями або непомітною вишивкою — так у вас не створюватиметься враження, що шафа забита повністю, але вдягнути нічого.

Чорні туфлі-човники

Тут найважливіше — це зручна та анатомічно правильна колодка, яка буде комфортною особисто для вас. Знайти таку ідеальну пару можна лише методом спроб і помилок, примірявши з десяток моделей різних брендів. Але така делікатність і вибірковість того варті. Наприклад, герцогиня Сассекська таку ідеальну для себе знайшла, а тому навіть на великих термінах вагітності спокійно витримувала кілька заходів поспіль на 10-сантиметрових шпильках.

Класичне пальто або тренч

Щоб класичне пальто стало для вас справді базою офісної капсули на довгий час, варто забути про синтетику. Нехай воно буде виконане з вовни з додаванням кашеміру чи ангори. Якісні речі й служать довго, виправдовуючи свою ціну, і виглядають набагато краще за їх дешевші аналоги.

Сумка

До сумки успішної бізнес-леді надаються ті самі знайомі нам вимоги: чіткість форм, місткість, однотонність і стриманість. Як і взуття, сумка повинна бути зроблена з якісних матеріалів і виглядати статусно (звичайно, не йдеться про нечувану вартість), тому відмовтеся від яскравих кольорів, м’яких форм і божевільних прикрас.

Що простіше, то краще — під час вибору універсальної моделі сумки це правило працює на всі сто. Якщо ж ви любите додавати до нарядів акценти, поекспериментуйте з невеликими шовковими хустками, які можна пов’язувати на ручку, або знімними ремінцями до сумок.

Зручна та красива білизна

У вашому гардеробі обов’язково повинна знаходитися як мінімум пара “верхів” і “низів”, що поєднуються. І носити їх потрібно саме комплектами, в цьому і полягає їхня прихована сила.

Психологи в голос стверджують, що білизна відіграє важливу роль у самовідчутті жінки та додають їй впевненості. Нехай це і може здаватися дрібницею і незначною річчю, але перевірити, чи працює магія білизни, що підходить одна до одної, точно варто.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram