Новини
22 Серпня 2019
745

Гроші на кредит: Стартап Tala залучив $110 млн

І витратить фінансування на запуск нових продуктів

Американський стартап Tala (Лос-Анджелес), що надає мікрокредити споживачам і власникам малого бізнесу оголосила про залучення фінансування на суму в $110 млн. Основним інвестором стала венчурна компанія RPS Ventures. Серед інших – PayPal, Lowercase Capital і Data Collective, повідомляє Forbes.

І додає, що за інформацією одного з інвесторів, завдяки новому фінансуванню стартап оцінюється тепер майже у $800 млн. Загалом, на сьогодні Tala вдалося залучити понад $200 млн інвестицій в акціонерний капітал.

У планах стартапу – розширити свою присутність в Індії та зайти в нові регіони, такі як Західна Африка, Південно-Східна Азія та Латинська Америка.

Крім того планується запуск нових продуктів. “Наприклад, у Кенії Tala випробувала в дії пропозицію мікрострахування, яке при необхідності надаватиметься пацієнтам, що відвідують лікарню. Також було проведено пілотну програму фінансової освіти та коучингу. Загалом протягом наступного року ми випробуємо нові додаткові продукти”, – розповіла Шивані Сіроя, засновниця стартапу.

Повідомляється, що мобільний додаток Tala дозволяє жителям Кенії, Філіппін, Танзанії, Мексики та Індії брати невеликі кредити на суму від $10 до $500. Більшість використовують додаток для інвестування у свій малий бізнес, наприклад, в магазини та кіоски з харчовими продуктами.

“Для оцінки ризику позичальника Тала використовує дані мобільного телефону, а не кредитні рейтинги, вивчаючи звички позичальників. Наприклад, чи вчасно вони оплачують телефонні рахунки”, – пише видання.

Зазначається, що Шивані Сіроя вперше запустила додаток Tala в Кенії у 2014 році. Сьогодні у неї понад 4 млн клієнтів, які беруть від трьох до шести кредитів на рік за середньомісячною відсотковою ставкою у розмірі 10%.

600 співробітників компанії працюють в офісах в Санта-Моніці, Кенії, Мексиці, Філіппінах та Індії.

Нагадаємо, в кінці березня фінтех-стартап Qupital, який позиціонує себе як найбільша платформа для фінансування малого та середнього бізнесу в Гонконзі, закрив раунд фінансування на $15 млн. Qupital заробляє гроші, стягуючи плату за обслуговування: відсоток та комісію. З початку роботи сервіс обробив близько 8 тис. угод на загальну суму 2 млрд гонконзьких доларів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram