Новини
25 Жовтня 2023
266

Гральний бізнес формує майже половину еквайрингу в Україні

Обіг сегмента за тиждень у середньому сягає 5 мільярдів 

Індустрія азартних ігор формує 40% еквайрингу в Україні, повідомив в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна заступник голови НБУ Дмитро Олійник. За його словами, обіг цього сегмента за тиждень у середньому сягає 5 млрд грн, пише Ліга Бізнес.

“Учасники цього ринку досить інноваційні. Це підтверджує схема “розірваного” P2P-переказу, коли заздалегідь неможливо встановити учасників операції”, — пояснив Олійник.

Заступник голови НБУ наголосив, що внаслідок спільної роботи Нацбанку, Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки за поточний рік надходження від оподаткування грального бізнесу перевищили 6,5 млрд грн. Він додав, що лише за один минулий місяць вони становили суму на 300 млн більшу, ніж за весь минулий рік.

Чиновник НБУ зазначив, що регулятор продовжує вивчати трафік операцій під виглядом грального бізнесу.

“І наша реакція була і буде відповідною. Про заходи впливу ми повідомляємо на офіційному сайті: інформація відкрита і доступна кожному. Згодом будуть наступні рішення і заходи”, — запевнив Олійник.

За словами представника Нацбанку, всі матеріали про правопорушників, які беруть участь у таких схемах, передають БЕБ, Державній податковій службі та Держфінмоніторингу.

Нагадаємо, у Великій Британії казино платитимуть місцевому МОЗ £100 млн на рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram