Новини
4 Червня 2021
642

Google заборонить додаткам відстежувати рекламні ідентифікатори

Але в тому разі, якщо користувачі на це не погоджувалися

Google закриє доступ до рекламних ідентифікаторів, які дозволяють маркетологам відстежувати активність користувачів у додатках на Android, пише Financial Times.

Додаткам на Android стане складніше відстежувати дії користувачів, які відмовилися від персоналізованої реклами. В електронному листі розробникам компанія пояснила, що хоче “надати користувачам більше контролю над своїми даними й допомогти підвищити безпеку та конфіденційність”.

Financial Times назвала рішення компанії “новим ударом” по індустрії цифрової реклами з оборотом близько $400 млрд на рік.

Ця зміна відбулася через кілька місяців після того, як Apple представила функцію “Прозорість відстеження в додатках” для iOS. З її допомогою користувачі можуть обмежити доступ додатків до своїх персональних даних. Крім того, Apple зобов’язала розробників вказувати в App Store, яку інформацію вони збирають.

“Протягом багатьох років Google заявляла, що рекламний ідентифікатор для Android досить безпечний. Але буквально через кілька тижнів після того, як Apple змінила стандарти конфіденційності, Google вирішила змінити свою власну риторику”, — зазначив керівник технічної консалтингової фірми Victory Medium Зак Едвардс.

За словами Google, впровадження нової політики конфіденційності буде відбуватися поступово і завершиться ближче до кінця 2021 року.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила проєкт змін до Податкового кодексу, що передбачає введення ПДВ для операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам в Україні, а саме — Apple, Google, Microsoft, Netflix, Wargaming, Bloomberg, Alibaba, Booking та інших.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram