Новини
16 Березня 2023
517

Google впровадить функції штучного інтелекту у свої продукти

Першою таке рішення схвалила компанія Microsoft

Фото: Andrew Kell/Reuters

IT-гігант Google додасть до користувацьких продуктів свого робочого простору нові функції на основі штучного інтелекту. Компанія має намір наздогнати у розробці технологій ШІ свого конкурента Microsoft, який також впроваджує аналогічні функції у свій пакет додатків, зокрема Office, Word, Teams та Outlook.

Google анонсувала впровадження функцій штучного інтелекту (ШI) у продукти свого робочого простору, такі як Google Docs, Gmail, Sheets та Slides. Серед нововведень — генерація тексту та зображень із використанням машинного навчання, створення зображень, аудіо та відео для презентацій, написання персоналізованих маркетингових розсилок. Однак нові функції поки що будуть доступні тільки для тестувальників у США, для широкого кола користувачів Google планує додати їх протягом року.

Оскільки Google інтегрує технологію чат-ботів на основі ШІ у своє корпоративне програмне забезпечення, їх збої, такі як використання та надання неправдивої інформації, гендерні та расові упередження, все це може викликати серйозні проблеми.

Нові чат-боти на кшталт ChatGPT як “червоний код” Google сприймає для свого пошуковика, а в грудні керівники вищої ланки наказали співробітникам додати ШІ-інструменти у всі свої користувальницькі продукти Google, якими користуються мільярди людей, протягом декількох місяців, повідомляв Bloomberg.

Google запустила свій чат-бот Bard на кшталт ChatGPT у лютому. Bard використовує технологію мовної моделі для діалогових додатків LaMDA від Google, являючи собою поєднання генеративної нейромережі та пошуковика. Він мав стати конкурентом ChatGPT від стартапу OpenAI, який активно підтримує Microsoft.

Однак якщо Microsoft успішно представила оновлені пошуковик Bing та браузер Edge з чат-ботом, то акції Alphabet, материнської компанії Google, впали майже на 9% після того, як на презентації Bard неправильно відповів на запит. Експерти вважали, що помилку було допущено чат-ботом через поспіх у його розробці.

Раніше Investory News писали, якими смартфонами користуються українці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram