Новини
22 Вересня 2022
536

Google виділив €3 мільйони на 5000 стипендій для навчання українців

Стипендії можна використати на курси IT-підтримки та цифрового маркетингу на платформі Coursera

Через війну понад 40% українців втратили роботу. Багатьом українцям доводиться набувати нових навичок або навіть змінювати кар’єру. Сьогодні Google анонсувала нову ініціативу, щоб допомогти українцям впоратися з викликами воєнного часу — професійні сертифікати Google на освітній платформі Coursera доступні українською мовою, а благодійний фонд Google.org виділив €3 млн на 5000 стипендій для українців, які втратили роботу або ризикують її втратити. Про це повідомляється в офіційному блозі компанії.

INCO (одержувач гранту від Google.org) надає українцям, які втратили роботу або ризикують її втратити, до 5000 стипендій, що покривають доступ та повну підтримку навчання від Google на Coursera. Програма професійної сертифікації Google підійде як новачкам, так і спеціалістам з досвідом роботи у вибраній сфері.

Сертифікат можна отримати за 6 місяців, навчаючись до 10 годин на тиждень. Після завершення програми учасники можуть додати свій сертифікат у резюме та профіль LinkedIn та таким чином отримати перевагу під час пошуку роботи.

Навчання доступне онлайн на платформі Coursera та охоплює такі напрямки, як цифровий маркетинг, електронна комерція та IT-підтримка — українською мовою, а також аналітика даних, управління проєктами та UX-дизайн, доступні англійською мовою. Курси проводяться повністю онлайн — студенти під час навчання зможуть переглядати навчальні відео, читати матеріали та виконувати завдання у зручний час та у зручному місці у вебверсії чи мобільному додатку.

Грант дозволить INCO через свою програму “Work in Tech” у співпраці з Prometheus, PRJCTR та VUM відкрити українцям можливість отримати важливі цифрові навички та отримати додаткову підтримку у здобутті знань та професійному розвитку. Цей грант є частиною внеску від Google.org та співробітників Google обсягом понад $40 млн грошової допомоги та $5 млн як пожертвування.

На підтримку малого та середнього бізнесу Google разом із Coursera запускає окрему програму — 1000 компаній отримають безплатний доступ до Програми професійної сертифікації від Google для їхніх співробітників. Завдяки гнучким навчальним онлайн-програмам, які можна проходити у зручному індивідуальному темпі, працівники можуть отримати корисні практичні навички та знання.

Нагадаємо, Google помилково відправила “білому” хакеру майже $250 тисяч. Чоловік хоче повернути кошти, але компанія зволікає.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram