Новини
13 Листопада 2023
381

Головні тренди розвитку туристичної галузі

Після відновлення галузі смаки мандрівників зазнали змін

Державне агентство розвитку туризму виявило ключові туристичні тенденції, які будуть визначати майбутнє розвитку галузі туризму, пише Finance.ua. Ці тренди охоплюють різні аспекти, від сталості довкілля та підтримки місцевих громад до популярності нових, менш відомих напрямків і гастрономічного туризму.

Туристична індустрія відновиться від наслідків пандемії на початку 2024 року, йдеться у звіті Всесвітньої туристичної організації ООН.

Проте, наразі стає помітно, що смаки світових мандрівників суттєво змінилися, передає Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ).

Виділились основні туристичні тренди, які на думку експертів ВТО ООН, будуть формувати майбутнє галузі.

Прогнозовані туристичні тенденції майбутнього передбачають:

• Екологічну стійкість та всебічне сприяння екологічним ініціативам. “Сталість довкілля” вже не просто гасло, але насущна потреба. Сучасні мандрівники надають перевагу напрямкам, де акцент робиться на збереженні навколишнього середовища, відповідальному використанню ресурсів і підтримці місцевих спільнот.

• Зростає популярність нових туристичних напрямків. Мандрівники постійно шукають нові, унікальні враження, тому вони дедалі частіше обирають маловідомі країни та регіони.

• Розвивається внутрішній туризм. Висока інфляція та зростання цін на пальне призводять до зростання витрат на транспорт і проживання, тому сучасні мандрівники частіше надають перевагу подорожам по власній країні. Це дозволяє їм глибше вивчати місцеву культуру, традиції та кухню.

• Популярності набирає гастрономічний туризм. У сучасному світі місцева культурна спадщина стає важливим магнітом для туристів, зокрема у сфері гастрономії та виноробства. Це надає можливість не лише просувати менш відомі напрямки, але й підтримувати місцеву економіку та зберігати традиції.

• Підвищилася зацікавленість до екологічного туризму та відвідування заповідних територій. Дедалі частіше перевагу надають спокійному відпочинку в природних заповідних зонах, спостерігаючи за місцевою природою та традиційними культурами, що переважають у цих природних об’єктах.

• Молоді туристи більше зацікавлені у пригодницькому туризмі, такому як альпінізм, рафтинг і трекінг, які дарують незабутні враження. Підкреслюється, що під час своїх подорожей туристи зазвичай насолоджуються трьома головними складовими: екзотикою, активним відпочинком та природою.

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів наголошує, що тренди виділені експертами ВТО ООН чудово вписуються в українську реальність.

“Війна спричинила великий рух тих категорій українців, які за інших обставин ніколи б не відвідали унікальних локацій центральної та західної України, обравши б натомість Туреччину, Єгипет чи Європу. А виявляється, що наша давня культура — рівна серед рівних”, — говорить очільниця ДАРТ.

Раніше Investory News писали, що у Фінляндії збудували найбільший у світі круїзний лайнер.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram