Новини
6 Листопада 2019
1 028

Glovo придбав сервіс доставки їжі PizzaPortal за €35 мільйонів

Також компанія вийшла на польський ринок

Іспанський сервіс доставки Glovo запустився в Польщі після придбання місцевої платформи з доставки їжи PizzaPortal за €35 млн ($38,8 млн), повідомляє прес-служба компанії.

Угоду, яку оцінюють в €30 млн ($33,2 млн), а також в €5 млн ($5,54 млн) прибутку, було укладено між компанією Glovo та провідним мультибрендовим ресторанним оператором в Європі AmRest Holdings SE.

Glovo, залучившись нещодавніми інвестиціями серії D у розмірі €150 млн ($166,3 млн), продовжує розширювати свою експансію в Європі.

Таке потужне зростання компанії, заснованої у січні 2015 р. Оcкаром П’єром та Сашею Мішо, зумовлене венчурними інвестиціями. У середньому за минулий рік, сервіс Glovo запускався кожні чотири дні у новому місті. Сьогодні нараховує вже понад 1,3 тис. співробітників та є помітним гравцем на ринках Латинської Америки та ЕМЕА.

Компанія, призначивши на позицію VP of Engineering Мустафу Сезгіна, має намір створити сильну інженерну команду та відкрити перший у своїй історії технологічний хаб за межами Барселони, а саме у Варшаві.

Згідно з повідомленням, Польща стала привабливим місцем для створення технологічних стартапів та формування сильних команд ІТ-фахівців та дата аналітиків, завдяки активним темпам розвитку економіки та наявності бази талановитих спеціалістів.

Тож, Glovo планує найняти 40 нових інженерів, а також залучити близько 50 технічних та продуктових експертів, що працюють переважно за межами варшавського офісу. Очікується, що це складе половину технологічного потенціалу компанії Glovo, враховуючи подальші плани на розширення роботи сервісу на ринку.

“Glovo продовжує стрімко зростати і завдяки попередньому раунду інвестицій, ми продовжуємо експансію на нові ринки. Придбавши PizzaPortal, нам приємно надалі зміцнювати стратегічне партнерство з AmRest та отримувати подібні можливості”, — зазначив CEO компанії Glovo Оскар П’єр.

Нагадаємо, співзасновник стартапу Glovo Оскар Піерре розповів про останні досягнення та трансформації компанії.

Як відомо, сервіс доставки продуктів Deliveroo залучив $575 млн від пулу інвесторів на чолі з Amazon. Загальна сума інвестицій в компанію досягла $1,53 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram