Соцмережі
20 Серпня 2019
586

Геннадій Зубко: Розширення співробітництва зі Словенією

Досвід в децентралізації, smart-спеціалізації та регіональному розвитку

Словенія – партнер України у багатьох сферах та реформах, і це партнерство буде продовжуватись. У цьому зацікавлені обидві наші країни. Про це – наша сьогоднішня зустріч з новим Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Словенія в Україні Томажем Менціним, який розпочинає місію в Україні.
Нам дуже цікавий унікальний досвід Словенії у сфері децентралізації, регіонального розвитку, впровадження smart-спеціалізації та розвитку регіонального бізнесу.
Ми розвиваємо пряме співробітництво між українськими областями, ОТГ та муніципалітетами Словенії. Минулого року було підписано 5 таких меморандумів. Вдячний за ініціативу Урядового офісу Словенії в рамках програми U-LEAD проводити навчання представників наших громад з питань розвитку та політики європейської єдності. Сподіваємося на подальшу активізацію міжрегіонального співробітництва зі Словенією.
Дуже перспективним є напрям співпраці у сфері енергоефективності – як за напрямком модернізації житлового сектору, так і в подальшому – у сфері енергетики, промисловості та транспорту.
Також запропонував, щоб словенський бізнес активніше долучався до інвестиційних проектів з модернізації українських муніципальних підприємств. Досвід такої співпраці вже маємо, зокрема на Житомирщині.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram