Новини
1 Квітня 2019
918

Genesis купує частину африканського бізнесу OLX

Експерти оцінюють угоду у $1,5-3,4 млн

Нігерійський сайт оголошень Jiji, портфельний актив української компанії Genesis, купує у американської Naspers частку OLX в Нігерії, Кенії, Гані, Уганді і Танзанії, повідомляє AIN.UA.

Сервіс Jiji був запущений у 2016 р. Через два роки йому вдалося потіснити з нігерійського ринку OLX, якому довелося навіть закрити місцевий офіс.

Згідно з умовами угоди, нігерійські користувачі OLX потраплятимуть на сайт Jiji. Це стосується і користувачів з Кенії, Гани, Уганди і Танзанії. Як стверджують у компанії, щомісячна аудиторія проекту досягне 8 млн користувачів.

Один із засновників Genesis і голова ради директорів Jiji Володимир Багаторічний вважає, що покупка OLX допоможе формуванню одного з найбільших класифайдів регіону.

“Компанія планує побудувати найбільший африканський классифайд-бізнес, створити нові можливості для швидкозростаючих країн регіону з населенням у 300 млн жителів”, – зазначив він.

У компанії також впевнені, що через 2-3 роки Jiji увійде в десятку найбільших классифайд-проектів за обсягом трафіку.

Очікується, що угода буде закрита в квітні після того, як отримає схвалення регулюючих органів.

Вартість покупки не повідомляється. Відомо лише, що фінансово поглинання забезпечено з боку фонду Digital Spring Ventures.

На думку експертів, мова може йти про суму $1,5-3,4 млн, пише видання.

За даними січневого дослідження української аудиторії, проведеного компанією Factum Group Ukraine на замовлення ІнАУ, на сьогодні найбільш популярним в Україні маркетплейсом є OLX.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram