Новини
14 Червня 2019
921

General Electric планує продати свою частку в понад 100 проектів

У ці проекти свого часу GE Ventures інвестував близько $3,5 млрд

GE Ventures шукає покупця для свого портфеля з понад 100 проектів, повідомляє CNBC з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Продаж пов’язана з фінансовими проблемами материнської компанії General Electric. Станом на 31 березня 2019 року компанія має борги в розмірі $110 млрд, а її акції за останні 12 місяців впали на 23%. GE скоротила свої зобов’язання в першому кварталі, завершивши скорочення активів на $1,1 млрд. Компанія також знаходиться під слідством щодо своєї практики бухгалтерського обліку.

GE Ventures інвестувала в ряд стартапів в таких областях, як енергетика, технології та охорону здоров’я. Серед них: Carbon, який розробив 3D-принтер, що друкує тверді об’єкти з полімерної смоли ($542 млн), Bright Health, що надає медичне страхування в Америці для сімей та окремих осіб ($440 млн), Desktop Metal, який створив 3D-принтер для друку металевих об’єктів ($434 млн), Virgin Hyperloop One, високошвидкісний тунельний транспорт, капсули якого розганяються до 387 км/год ($318 млн) і Stem, один з провідних постачальників комерційних систем зберігання енергії ($318 млн). Також серед проектів є і Evidation Health, яка спеціалізується на клінічних дослідженнях, Verana Health, компанія, що спеціалізується на біологічних науках, і розробник програмного забезпечення для доповненої реальності Upskill.

Продаж венчурного портфеля є особливо складним завданням, тому що покупець повинен взяти на себе відповідальність не тільки за компанії, які мають ринкову привабливість, а й за фінансово нестабільні проекти. За даними Crunchbase, в цілому GE Ventures інвестував близько $3,5 млрд в стартапи. Компанія не готова продавати ці проекти по частинах — їй би хотілося знайти клієнта, який придбав весь портфель цілком, підкреслює CNBC.

“У цей період перетворень для GE ми оцінюємо стратегічні можливості GE Ventures, щоб продовжувати приносити прибуток нашим акціонерам і партнерам. Але ми як і раніше мають намір підтримувати наші портфельні компанії, бізнес-підрозділу і партнерства з підприємницькою екосистемою”, – сказав у своїй заяві представник GE Меган Ньюхаус.

Нагадаємо, General Electric продає свій фармацевтичний бізнес компанії Danaher Corp. Угода на $21 млрд знаменує найбільший продаж активу GE з того моменту, як компанія оголосила про плани поділу конгломерату в червні минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram