Новини
11 Квітня 2019
888

Гендиректор Xiaomi отримав премію майже в $1 млрд і відразу її віддав

Всі отримані кошти Лей Цзюнь передасть на благодійність

Генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь отримав 636,6 млн акцій компанії у якості одноразової премії за підсумками року. Оплата була підтверджена в річному звіті фірми за 2018 р., пише BBC News.

Вартість отриманих активів за поточними котируваннями становить $962 млн “за ціною закриття у вівторок, після того, як вони виросли на 1% протягом дня”.

Бонус Лею Цзюню на основі акцій зроблений в знак його восьмирічної “відданості” компанії.

Видання зазначає, що передача акцій є доповненням до інших платежів. “Сюди входить заробітна плата і дивіденди. Точну суму вказано не було”, – пише BBC News.

До речі, сума премії не на багато відстає від $1,3 млрд, оголошених як скоригований чистий прибуток Xiaomi за 2018 р.

В компанії зазначають, що прибуток Xiaomi від продажу телефонів насправді малий. Так, фінансовий звіт минулого року показав, що основний дохід компанії був отриманий від інтернет-послуг і реклами.

“Загалом за останні кілька років компанія перетворилася у велику екосистему з продуктами, які охоплюють різні категорії. Xiaomi продає не тільки обладнання, а й послуги для цих продуктів і платформу для їх з’єднання один з одним”, – пише видання Gizmochina.

За перші три місяці 2019 р. компанія випустила 44 продукти, які не мають відношення до телефонів.

“Це в чотири рази більше нових моделей смартфонів (Xiaomi і Redmi), випущених за той же період часу. Очікується, що до кінця року ця кількість потроїться”, – пише Gizmochina.

Нагадаємо, за даними BfS, смартфонами з найвищим рівнем випромінювання виявилися китайські Xiaomi та OnePlus. До антирейтингу також потрапили деякі моделі Apple.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram