Новини
1 Березня 2021
1 404

Гельсінкі — на першому місці в рейтингу 100 міст світу за якістю життя

Українська столиця опинилася на 99-му місці

За підсумками 2020 року Гельсінкі посіло перше місце в рейтингу міст світу за якістю життя (City Wellbeing Index), йдеться в дослідженні консалтингової компанії Knight Frank.

Друге місце посів іспанський Мадрид, третє — канадський Ванкувер. 2019 року трійку лідерів становили тільки європейські міста — Осло, Цюрих і Гельсінкі.

Замикають список 2020 року Йоганнесбург (ПАР, 98-е місце), Київ (99-е місце) та Лагос (Нігерія, 100-е місце).

City Wellbeing Index розраховувався виходячи з чотирьох показників: охорони здоров’я, безпеки, якості повітря та стійкості — екологічної та ринкової. Рейтинг охоплює 100 міст.

Згідно з ще одним рейтингом — City Trifecta, який об’єднує показники інноваційного розвитку міст і показники City Wellbeing Index, лідером торік став Мюнхен (Німеччина), другу позицію зайняв Токіо (Японія), а третє місце розділили Париж (Франція) і Нью-Йорк (США). В кінці списку — Хошимін (В’єтнам, 99 місце) та Лагос (100 місце).

Нагадаємо, Київ потрапив у десятку міст з найбільшою кількістю хмарочосів. У світовому рейтингу українська столиця посіла восьме місце.

Як писали раніше Investory News, найпопулярнішою офісною будівлею в світі в мережі Instagram стала Empire State Building (Нью-Йорк, США) — 4 072 784 хештегів. Фоловери соцмережі найчастіше роблять селфі та фотографують у бізнес-центрах Сполучених Штатів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram