Новини
10 Липня 2019
898

Гаряча угода: IBM придбала Red Hat за рекордні $34 млрд

Відтепер на хмарний напрямок припадатиме близько чверті бізнесу IBM проти 4% у 2013 році

Фото: newsroom.ibm.com/(LR) Пол Корміер, виконавчий віце-президент і президент Red Hat по продуктам і технологіям, й Арвінд Крішна, старший віце-президент по хмарним і когнітивним програмам IBM

У вівторок, 9 липня, найбільший світовий постачальник комп’ютерних послуг International Business Machines Corp (IBM) оголосив про завершення купівлі розробника програмного забезпечення Red Hat Inc. Загальна сума угоди склала близько $34 млрд, що стало рекордним придбанням в історії IBM й для галузі в цілому, про це йдеться у повідомленні IBM.

У компанії зазначили, що придбання перерозподіляє хмарний ринок для бізнесу. “Відкриті гібридні хмарні технології Red Hat в даний час поєднуються з масштабом і глибиною інновацій та галузевого досвіду IBM, а також з лідерством продажів у більш ніж 175 країнах. Разом IBM і Red Hat прискорюватимуть інновації, пропонуючи гібридну мультіклавіатурну платформу наступного покоління. Заснована на технологіях з відкритим вихідним кодом, таких як Linux і Kubernetes, платформа дозволить підприємствам безпечно розгортати, запускати та керувати даними додатками як локально, так і в приватних і декількох публічних хмарах”, – повідомили у компанії.

Як зазначив Джіні Рометті, голова, президент і виконавчий директор IBM, підприємства розпочинають наступну главу своїх цифрових винаходів, модернізують інфраструктуру та переносять критично важливі робочі навантаження через приватні хмари й безліч хмар від різних постачальників.

“Тому їм потрібні відкриті, гнучкі технології для управління цими гібридними середовищами з декількома хмарами. А також партнери, яким вони можуть довіряти управління й захист цими системами. IBM і Red Hat якраз й підходять для задоволення цих потреб. Як провідний постачальник гібридної хмари, ми допоможемо клієнтам закласти технологічні основи свого бізнесу на десятиліття вперед”, – підкреслив він.

Повідомляється, що Red Hat як і раніше очолюватиме головний виконавчий директор Джим Уайтхерст, який тепер підпорядковуватиметься CEO IBM Джіні Рометті. “Штаб-квартира Red Hat залишиться в місті Ролі (адміністративний центр штату Північна Кароліна)”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що після придбання Red Hat на хмарний бізнес припадатиме близько чверті виторгу IBM, проти всього 4% у 2013 році.

“Виторг Red Hat за підсумками фінансового року, який завершився в лютому, збільшився на 15% і склав $3,4 млрд. У березні-квітні він зріс також на 15% – до $934 млн. При цьому капіталізація IBM за останні дванадцять місяців скоротилася на 3,9%, проте з початку поточного року вона підскочила на 22,6% і становить зараз близько $124,6 млрд”, – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, на початку червня американський розробник CRM-систем і хмарних додатків Salesforce придбав компанію Tableau Software, що спеціалізується на великих даних. Сума угоди склала $15,7 млрд, тим самим вона стала найбільшою для Salesforce, що відома своїми численними придбаннями. Очікується, що операцію буде закрито до кінця жовтня.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram