Новини
31 Липня 2019
1 177

Фуа-гра відміняється: МХП припиняє виробництво гусячого м’яса на “Снятинській птахофабриці”

Активи птахофабрики, які складають менш як 0,5% активів групи МХП, в даний час виставлені на продаж

Аграрний холдинг Миронівський Хлібопродукт (МХП) припинить до початку вересня виробництво гусячого м’яса та фуа-гра на “Снятинській птахофабриці” в Івано-Франківській області, повідомляється на сайті компанії.

Як говориться в повідомленні, активи птахофабрики (менш як 0,5% активів холдингу) пропонуються до продажу.

“МХП вважає, що виробництво фуа-гра не відповідає стратегії й політики компанії, яка є світовим лідером у сферах захисту навколишнього середовища, соціальної відповідальності й турботи про тварин”, – йдеться в повідомленні.

МХП – найбільший виробник курятини в Україні та шостий в Європі. 66% акцій холдингу належить Юрію Косюку через компанію WTI Trading Limited.

За даними холдингу, він займає 55% цього ринку в Україні. На ринки країн Євросоюзу МХП поставляє м’ясо птиці, яке потім переробляється на його підприємствах в Нідерландах і Словаччині.

Як відомо, у першому півріччі 2019 р. холдинг “Миронівський Хлібопродукт” збільшив експорт курятини на 43% до 190,5 тис. т, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (133,4 тис. т).

Нагадаємо, Україна у перші два місяці 2019 року встановила новий рекорд за постачаннями на зовнішні ринки: так, у січні-лютому 2019 року загальний обсяг експорту м’яса свійської птиці виріс на 42,7%, до 69 тис. т, у порівнянні з 2018 роком (44,5 тис. т).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram