Новини
17 Травня 2024
145

Френк МакКорт прагне придбати за TikTok у США

Магната цікавить мережа, де люди “володіють і контролюють свої дані та свою ідентичність”

На фото: Френк МакКорт (Photo by Craig Barritt/Getty Images for Unfinished Live)

Магнат у галузі нерухомості Френк МакКорт заявив, що планує створити консорціум для участі в тендері на придбання американського TikTok, пише Bloomberg. Хоча, згідно із законом, ByteDance має продати свій застосунок, щоб його не заборонили, компанія не має наміру це робити.

МакКорт сказав, що ще занадто рано говорити про вартість TikTok і про те, чи буде він проданий. Він не розмовляв із ByteDance, але “інші учасники” заохочували його рухатися вперед. Аналітики Bloomberg оцінили активи TikTok у США від $35 млрд до $40 млрд.

Про зацікавленість у застосунку заявляли колишній міністр фінансів США Стів Мнучін і колишній головний виконавчий директор Google Ерік Шмідт.

За словами МакКорта, його не цікавить алгоритм TikTok, який підбирає відео користувачам і робить застосунок таким ефективним. Його цікавить сама мережа, де люди “володіють і контролюють свої дані та свою ідентичність”.

Він хоче перевести TikTok на протокол з відкритим вихідним кодом і дати американським користувачам більше контролю над своєю інформацією.

Поки не зрозуміло, чи отримав проєкт якесь фінансування. За словами магната, можливі джерела фінансування включають приватний капітал, а також пенсійні фонди, фонди та благодійні організації.

Нагадаємо, президент США Джо Байден підписав ухвалений законопроєкт про заборону застосунку у США. Згідно з ним, популярну відеоплатформу мають продати до 19 січня або її заборонять у Штатах.

ByteDance подала позов до Апеляційного суду округу Колумбія, щоб заблокувати цей закон. Вони стверджують, що він суперечить першій поправці, яка захищає свободу слова.

TikTok ризикує втратити свій найприбутковіший ринок після років боротьби за те, щоб переконати уряд США, що застосунок для соціальних мереж не загрожує національній безпеці.

Як писали раніше Investory News, Естонія продає острів Hõralaid у Балтійському морі, влада сподівається отримати €480 тисячі .

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram