Новини
31 Липня 2024
133

Французи дорого заплатили за прийом короля Британії Чарльза III

На вечерю витратили €475 тисяч 

Moreau-Jacovides / Bestimage The King and Queen of England received at the Elysée Palace in Paris by Emmanuel Macron and his wife Brigitte, on the occasion of their official 3-day visit to France. On September 20, 2023

Єлисейський палац торік значно перевищив свій бюджет. За підсумками 2023 фінансового року зафіксовано дефіцит у розмірі €8,3 млн.

Протягом 2023 року на дипломатичні та інші офіційні заходи президента Франції Емманюеля Макрона, а також на витрати на персонал, безпеку та управління нерухомістю було витрачено €125 млн.

Серед основних чинників дефіциту бюджету були дві розкішні державні вечері — з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді та королем Британії Чарльзом III. Остання, що відбулася у вересні 2023-го, обійшлася французькому бюджету у майже €475 тис., пише Politico.

З цієї суми понад 165 тис. євро становили витрати на їжу, причому тільки на вино та інші напої було витрачено понад €40 тис.

У заході взяли участь щонайменше 160 осіб, серед гостей були співак гурту The Rolling Stones Мік Джаггер та відомий британський актор Г’ю Грант.

Під час вишуканої вечері гості насолоджувалися, серед іншого, синім омаром, крабовими котлетами та рожевими макарунами.

Приватну урочисту вечерю для прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді у липні минулого року Макрон організував у Луврі. Ця вечеря коштувала €400 тис.

Високі витрати на вечері пояснюються тим, що для заходів, що відбуваються поза палацом, канцелярія окремо наймає працівників ззовні.

Рахункова палата також розкритикувала французьке президентство за його неефективні навички планування поїздок, вказавши на втрату понад €830 тис. через скасування 12 поїздок.

Як писали раніше Investory News, cкільки коштує олімпійське золото.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram