Новини
4 Вересня 2020
1 004

Франція представила план відновлення економіки після COVID-19 на €100 мільярдів

Бюджет у чотири рази більший за план порятунку економіки після світової фінансової кризи 2008 року

Прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс представив у ході засідання ради міністрів план відновлення економіки після пандемії COVID-19, бюджет якого складе €100 млрд, що у чотири рази перевищує бюджет плану порятунку економіки після світової фінансової кризи 2008 року.

“Це 4% від ВВП Франції, що робить оголошений план наймасштабнішим за цим показником з усіх, про які йшлося в Європі”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Комерсант, це програма розвитку країни на найближче десятиліття. Уряд виділив три принципи, які повинні стати визначальними для країни у посткризовий період: екологічність, конкуренція та єднання.

Зокрема, Франція (не без допомоги європейських партнерів) планує вкласти €30 млрд у перехід на екологічне виробництво. Так, €9 млрд підуть на розвиток водневої промисловості та інших “зелених” технологій, €4,7 млрд – на державні залізниці та €6,7 млрд – на поліпшення ізоляції в будинках і громадських будівлях.

“Забезпечуватимуть збереження конкурентоспроможності французької промисловості й стартапів €35 млрд, з яких €20 млрд підуть на зниження податків для промислового сектора протягом двох років”, – йдеться у повідомленні. Додається, що є ще €35 млрд, які призначені для “соціальної й регіональної згуртованості”. Допомогти у цьому повинні різні проєкти зайнятості населення та навчання молоді.

На тих самих зборах ради міністрів було оголошено, що верховним комісаром, відповідальним за реалізацію цього плану, призначений Франсуа Байру, який у різний час обіймав посади міністра освіти та міністра юстиції Франції, а також тричі балотувався у президенти країни.

Раніше Investory News писали, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон запропонували створити фонд для відновлення країн Євросоюзу після пандемії коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram